Yöresel En Güzel Tahinli Kemalpaşa Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel En Güzel Tahinli Kemalpaşa TatlısıYöresel En Güzel Tahinli Kemalpaşa Tatlısı Malzemeler - 2 Avuç Ceviz - 1 Paket Hazır Kemalpaşa Tatlısı - 3 Adet Karanfil - 100 Gr Kaymak - 4 5 ( 9/2 ) Su bardağı Su - 3 5 ( 7/2 ) Su bardağı Toz Şeker - Kararında Tahin Hazırlanışı Şerbeti için su ve şekeri kaynatın İçine karanfilleri atın Kemalpaşaları şerbetin içine atıp 15 dakika kaynatın Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika ağzı kapalı olarak bekletin Daha sonra tatlıları şerbetten alıp tabağa dizin ve soğumaya bırakın Tatlıların üzerine birer parça kaymak paylaştırın Tahini kaymakların üzerine dökün ve ceviz ekleyerek servis yapın![]() |
|
|
|