Patlıcan Musakka Nasil Yapilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Musakka Nasil YapilirPatlıcan musakka nasil yapilir Malzemeler : 4 adet patlıcan 2 adet orta boy soğan 250 gr kıyma2 adet domates 1 bardak et suyu 1/3 bardak çiçek yağı 2 çorba kaşığı margarin 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz Hazırlanışı : Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın![]() Soğanları zar şeklinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara doğrayın![]() Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın![]() Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin![]() Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 1 5 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın![]() |
|
|
|