Pişi Nasıl Yapılır? |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi Nasıl Yapılır?Pişi - Burdur dan Yemek tarifleri Malzemeler: Yarım kilogram yoğurt, yarım kilogram un, 1 çay bardağı su, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, kızartmak için sıvı yağ Yapılışı: Öncelikle yoğurdu bir kaba alın ve çırpın ardından suyu ekleyerek tekrar çırpın koyu bir ayran kıvamına getirin Yoğurda, kabartma tozu, un ve tuzu ekleyip yoğurun Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edeceksiniz Un miktarını, buna göre azaltıp arttırabilirsiniz Yoğurduğu-nuz hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve tabak büyüklüğüne merdane veya oklavayla açın Üzerine çatal yardımıyla delikler açın Kızgın yağda kızarana dek pişirin |
|