![]() |
Patlıcanlı Tübyaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Patlıcanlı TübyazPatlıcanlı Tübyaz Yapılışı sonderece kolay ve lezzetli bir patlıcan yemeği olan Patlıcanlı Tübyaz, fırında pişirilen yemeklerden birisidir ![]() ![]() Malzemeler: 6-7 adet orta boy patlıcan 200 gram orta yağlı beyazpeynir 3 adet yumurta 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz, karabiber 4 yemek kaşığı galeta unu 4-5 adet sivribiber Hazırlanışı: 1- Patlıcanları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölün ve kaynayan tuzlu suya atın ![]() ![]() ![]() 2- Çıkardığınız kısımları ince ince doğrayın ve bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Hazırladığınız iç harcını patlıcanlara doldurun ![]() 4- Patlıcan dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() 5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|