![]() |
Bilim Adamları Hububatı Masaya Yatırıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Adamları Hububatı Masaya YatırıyorHacettepe Üniversitesi (HÜ) ve Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliğinin (The International Association for Cereal Science and Technology-ICC) İstanbul'da düzenleyeceği konferansta, küresel ısınma sonucu hububat üretiminde karşılaşılan sorunlar tartışılacak ![]() Yeni hububat ıslah stratejilerinin ele alınacağı konferansta, ayrıca yeni ham maddelerden ve yeni teknolojilerden yararlanma, fonksiyonel gıdalar üretme, gıdaların zenginleştirilmesi için yeni bileşenler ve girdiler üretme ile tahılların alternatif kullanımları da masaya yatırılacak ![]() AA muhabirine konferansla ilgili bilgi veren HÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ICC ile ortaklaşa 24-26 Nisan arasında İstanbul'da Wow Hotels-Convention Center'da düzenleyecekleri "Boğaziçi 2008 ICC Uluslararası Konferansı"na 25 ülke ve tüm kıtalardan yaklaşık 500 delegenin katılacağını bildiren Köksel, etkinliğin ICC'nin Türkiye'deki ilk toplantısı olduğunu söyledi ![]() Köksel, konferansın araştırmacılara ve üreticilere, politika belirleyen ve yasal düzenlemeleri oluşturan kişi ve kuruluşlara, gıda üretimi, tahıl yetiştirme ve ıslahı, değirmencilik ve ekmek üretiminde çalışan endüstriyel kuruluşlara ve KOBİ'lere yönelik olacağını kaydetti ![]() Türkiye'nin 1960'ta ICC'ye üye olduğunu belirten Köksel, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmediği için 1992-2002 arasında kuruluşa gözlemci üye konumunda kaldığını ve 2002'de HÜ'nün desteğiyle tam üyeliğe geçtiğini anlattı ![]() ICC temsilciliğini kurumsal olarak HÜ'nün yürüttüğünü ve kendisinin de ICC Ulusal Delegesi olarak görev yaptığını kaydeden Köksel, üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümünde aktif bir hububat araştırma grubunun bulunduğunu ifade etti ![]() Tüm gıda ve hububat bilimcileri için ICC'nin doğal bir buluşma platformu oluşturduğunu dile getiren Köksel, birliğin araştırmacılar ve endüstri arasında aracı rolü üstlendiğini belirtti ![]() Hububat endüstrisinin, Türkiye ekonomisi üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu vurgulayan Köksel, "ICC, uluslararası analiz yöntemleri ile ulusal ve uluslararası ticareti desteklemektedir ![]() ![]() Köksel, toplantıda, yeni ham maddelerden ve yeni teknolojilerden yararlanma, sağlık beyanları yasal çerçevesinde fonksiyonel gıdalar üretme, gıdaların zenginleştirilmesi için yeni bileşenler ve girdiler üretme ve tahılların alternatif kullanımlarının ele alınacağını söyledi ![]() Hamit Köksel, konferansta gıda ve hububat işlemede yeni teknolojiler, fonksiyonel ve sağlıklı gıda ürünleri, kalite kontrol/değerlendirme, gıda katkı maddelerinin rolü-zenginleştirme, hububat ıslahı ve agronomik uygulamalarda yenilikler, standartlar ve yeni metotlar ve gıda güvenliği konularının ana tema olarak ele alınacağını da bildirdi ![]() |
![]() |
![]() |
|