![]() |
5 Yaşındaki Sam'ın Ödüllük İcadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 5 Yaşındaki Sam'ın Ödüllük İcadıBabasının yerdeki yaprakları süpürürken çektiği sıkıtıya anlam veremeyen Sam, eline aldığı bir bantla küçük bir işlem yaptı ve İngiltere'de en genç mucit ünvanını aldı ![]() ![]() Derbyshire’ın Buxton bölgesinden küçük delikanlı (Sam Houghton), bahçedeki yaprakları süpüren babasını izlerken aklına parlak bir fikir geldi ![]() Babası iki fırça ile değişikli olarak bahçeyi süpürüken – bir tanesi büyük yapraklar ve dalları temizlemek için diğeri ince kırıntıları yakalamak için- Sam Sadece birkaç dakikada, bir lastik bantla iki fırçayı birbine bantladı ![]() O zamanlar 3 yaşında olan Sam’in şimdi bu buluşu için resmi patenti tasdik edildi ![]() ![]() Sam W&G’nin -çizgi karakteri- Wallace (yerleşim birimi)’ı garip buluşlarıyla belanın içine çeken kendi TV kahramanından esinlendiğini söyledi ![]() Buluşu İngiltere'nin En Prestijli ve Titiz Çalışan Patent Ofisinden Onay Aldı Sam’in babası Mark Houghton, çocuğuna yardım olsun diye, oğlunun tecrübesini, bir patent vekili olarak, çok titiz patent prosedürü olan Britanya Krallığı Entelektüel Özellik Ofisi (UK-IPO)’ne götürdü… … Sam : ‘Babamı süpürürken ve o işi yaparken görmüştüm ![]() ![]() ![]() Bay Houghton fikrin tamamiyle Sam’e ait olduğunda ısrar ediyor ![]() ![]() Baba Mark ‘Bu sadece bir çocuğun ortaya çıkarabildiği öylesine basit bir çözümdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Garajdan büyük elastik bir bant aldı ve fırçaların üzerine doğru yönde tutturdu ![]() ![]() Süpürge’nin (yeni buluşun), ön tarafında büyük nesneleri toplamak için kaba bir fırçası var ve arkasında da ince fırçası ![]() ![]() ![]() Babası ‘Biz fikri koruduk ama bu aşamada; buluşu marketlere sokmak için çok işi var ve Dragon's Den’e (ejderha mağarası) sokmanın pek adil olacağını düşünmüyorum’ dedi ![]() ![]() … Yetkililer Karşılarında Küçük Mucidi Görünce Şok Oldu İngiliz patent enstitüsü UK IPO genç mucitleri; Wallace & Gromit öncülük ettiği ve yurt çapında düzenlenen ‘uçuk fikirler’ yarışmasına katılmaları için teşvik ediyor…İnsiyatif yalnızca 9-11 yaş arası çocuklar için ![]() ![]() ‘Uçuk Fikirler’ Proje Koordinatörü Sally Long: ‘Sam genç bir zihnin neler yapabileceğini gösterdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|