![]() |
İbm Çikolata Krizine De El Attı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbm Çikolata Krizine De El AttıIBM çikolata krizine de el attı Teknoloji devi IBM, şimdi de kriz yaşanan çikolata üretimi konusuna el atıyor ![]() ![]() IBM'in yeni görevi, çikolatanın kalite ve lezzetini artırmak ![]() Dünyada son 15 yıldır giderek artan mantar hastalıklarının kakao üretimini etkilemesi, çikolatasız bir dünya tehlikesine karşı global şirketleri harekete geçirdi ![]() ![]() ![]() Kakao üretiminin geliştirilmesini ve ıslah edilmesini amaçlayan araştırmacılar, kakao tohumunun genetik yapısının incelenmesiyle, kakao ağacı yetişme programına destek vereceklerini umuyor ![]() ![]() ![]() Elde edilen bilgilerin herkesin erişimine açılacağını belirten IBM Araştırma Merkezi Teknik Strateji ve Global Uygulamalar Başkan Yardımcısı Dr ![]() ![]() </B></STRONG></I></U> |
![]() |
![]() |
|