![]() |
Elif Kızın Güvercini |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Elif Kızın GüverciniElif kızın güvercini Bir varmış, bir yokmuş; evvel zamanların birinde bir yanı dağlarla, bir yanı bağlarla çevrili bir memleket varmış ![]() ![]() Bir yanda kar, bir yanda çiçek; bahar, geldi gelecek ![]() İşte böyle bir zamanda, o güzelim memlekette Elif Kız derler, dünya tatlısı bir kız yaşarmış ![]() ![]() Bir akşam, babası eve elinde bir hediye paketiyle gelince Elif Kız, merakla sormuş: - Pakette ne var babacığım? Bana hediye mi aldın? - Bir öpücük verirsen söylerim ![]() - Al bakalım ![]() Babası bir yandan kızının paketi açmasına yardım ediyor, bir yandan konuşuyormuş: - Bugün öğretmenin geçerken bana uğradı ![]() ![]() Ben de sana, senin kadar güzel bir hediye aldım ![]() - Aman Allah’ım, bir güvercin bu! Ne kadar güzel! Çok teşekkür ederim babacığım ![]() - Bu güvercine iyi bak, onu iyi besle, onunla konuş ki sana alışsın ![]() Elif Kız güvercini aldığı gibi odasına gitmiş ![]() ![]() ![]() Akşamlardan bir akşam, Elif Kız güvercinle oynarken odada bir ses duymuş: - Elif abla! Elif abla! Elif, şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırmış; çünkü konuşan güvercinden başkası değilmiş! - Elif abla, beni kırlara götürmenin vakti gelmedi mi? - Aman Allah’ım, nasıl da güzel konuşuyorsun ![]() ![]() - Elif ablacığım, konuştuğumu kimseye söyleme olur mu? Yoksa bir daha konuşamam ![]() Sabah olur olmaz Elif Kız, annesinden izin almış, güvercinle gezmeye çıkmış ![]() ![]() Elif Kız, küçük bir dağ çalısının dibinde uyuyakalmış ![]() Elif Kız’ın ![]() ![]() ![]() - Teşekkür ederim güvercinim, demiş Elif Kız ![]() ![]() - Benim için yapacağın bir şey var! - Söyle, söyle ne yapayım senin için? - Şu uçsuz bucaksız gökleri görüyor musun? İşte orası benim vatanım ![]() ![]() Dilediklerince uçuyorlar ![]() ![]() - Sen benim yanımda mutlu değil misin yoksa? - Mutluyum ama ben bir kuşum, sense bir insansın ![]() ![]() “Anladım ![]() Güvercin, bir kar tanesi gibi, bir kuş tüyü gibi göklerde süzülürken Elif Kız’ın yanağından iki damla yaş düşmüş ![]() ![]() Eve döndüğünde annesiyle babasını bahçe kapısında bulmuş; kızlarını aramaya çıkıyorlarmış ![]() ![]() “Hani güvercin?” diye sormuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi bir yanağından, babası bir yanağından öperek kutlamışlar Elif Kız’ı ![]() O gün bu gündür, güvercinler güzelliğin ve özgürlüğün sembolü olarak uçmuş durmuşlar gökyüzünde ![]() Her masalın sonunda gökten üç güvercin inmiş; biri Elif Kız’ın, biri senin, biri de senin kadar tatlı çocukların omzuna konmuş ![]()
|