Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haber, reactostan

Reactos'tan Ne Haber?

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reactos'tan Ne Haber?

Bir grup geliştiricinin Windows klonu olarak geliştirmeye başladığı işletim sisteminde işler ne durumda? Windows NT uyumlu olacak sistemde gelişme ne düzeyde?

Bir grup geliştiricinin birkaç sene önce başlattığı ReactOS projesi, önce Windows 95/98, ardından ise Windows NT uyumunu göz önüne alarak, sürücü ve uygulamalar düzeyinde Windows klonu bir işletim sistemi üretme yolunda ilerleyen bir projeydi Arada geliştirici sayısının azalması ve yasal bir takım meseleler çıkması üzerine geliştirilme süreci bir miktar sekteye uğrayan ReactOS projesi, 1996 yılından bu yana ilerlemeye devam ediyor

Proje Hangi Aşamada?

Şu an için ReactOS birçok Windows uygulamasını çalıştırabiliyor ve kendi geliştirme ortamı ReactOS'un kendisi Diğer taraftan sürüm numarası olarak henüz 034 şeklinde ve 04 ile birlikte beta olarak anılmaya başlanacak

ReactOS üzerinde Diablo 2!

ReactOS
tam olarak bir Windows NT üzerine (Windows XP) yapılandırılması hedeflenen bir işletim sistemi olduğu için, kütüphaneler ve sistemdeki temel araçlar sıfırdan yazılıyor Bu sebeple olsa gerek, alfa sürecinde olan ve kullanılması önerilmeyen ReactOS için henüz bir sürüm planı yok Ama bir gün biterse, Microsoft'un Windows XP'yi piyasadan çekmesi konusunda pek fazla dert yaşamayacağımız kesin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com