![]() |
Alfabeye 'q,w,x' PKK'lıya Kademeli Af |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Alfabeye 'q,w,x' PKK'lıya Kademeli AfAlfabeye 'q,w,x' PKK'lıya kademeli af 16/09/2009 11:27 Demokratik açılımın içi netleşmeye başladı Aylardır konuşulan adına “Kürt” ya da “ demokrati” denilen açılımın detayları netleşmeye başladı ![]() ![]() Af konusu: 1- Suça karışmamış 10 yıllık teröristler 3 ay rehabilitasyon merkezinde tutulacak ve ardından serbest bırakılacak ![]() 2- Suça karışıp pişman olan terörist 5 yıl gözetim altında tutulacak ![]() 3- Terör örgütü liderlerine af yok (Yurt dışı esnekliği düşünülüyor) Uluslararası 1- Mahmur Kampı'nda bulunan Türkler getirilecek ![]() 2- Mahmur Kampı'nda bulunan yabancılar ülkelerine gönderilecek ![]() İçişleri 1- Mahmur kampındakiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak ![]() 2- Kürtçe yer isimleri iade edilecek ![]() 3- Köy korucuları zamanla tasviye edilecek ![]() 4- Yok olan ormanlar yeşertilecek, korucular buralarda çalıştırılacak ![]() 5- Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman ![]() 6- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek ![]() 7- İlköğretim andı kaldırılacak ![]() 8- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak ![]() 9- Kürtçe bilen imam ve polis ![]() 10- Vatandaşa terör tazminatı verilecek ![]() Kürtçe 1- Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders olarak okutulacak ![]() 2- QWX alfabeye dahil edilecek ![]() 3- Kürtçe kurslarında Almanca, İngilizce dersleri verilecek ![]() 4- Üniversitelerde 'Kürt Enstitüsü' Kültür-sanat 1- Devlet Kürtçe yayınları destekleşecek ![]() 2- Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak ![]() 3- Devlet Tiyatroları 'Mem u Zin'i oynayacak ![]() Yayın 1- RTÜK, Kürtçe yayınlara kolaylık getirecek ![]() 2- Özel televizyonlarda Kürtçe serbest olacak ![]() 3- 24 saat Kürtçe yayın yapılacak ![]() 4- Televizyonda kürtçe çocuk programları Ekonomi 1- Güneydoğu'da refahın yükseltilmesi için düğmeye basılacak ![]() 2- GAP eylem planı uygulanacak ![]() 3- Bölgeye yatırım çekilecek ![]() Dini boyut 1- Kürtçe Kuran meailini devlet bastıracak ![]() ALFABE DEĞİŞEBİLİR Mİ? Haberde ayrıca alfanenin değişip değişemeyeceği ve hukuki boyutuyla ilgili otoritelerin görüşleri de dile getiriliyor ![]() AKP'li Burhan Kuzu: Alfabe koruma altında da, 29 harfi mi koruma altında, şimdi onu tartışmalıyız ![]() Prof ![]() ![]() Prof ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|