![]() |
Ayyaşın Sonu |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Ayyaşın SonuAyyaşın sonu Herkesin birbirini tanıdığı küçük bir kasabada, bir ayyaş yaşıyordu ![]() Bütün gününü, gecelerinin çoğunu kasabanın meyhanesinde geçiriyordu ![]() Evini, işini, çoluk-çocuğunu çoktan unutmuştu ![]() Bu yüzden herkes kendisinden nefret ediyordu ![]() Kimse kendisiyle ne doğru dürüst konuşuyor, ne de selam alıp veriyordu ![]() Bu haldeyken günün birinde vakti saati doldu ve öldü ![]() Kendisine yaşarken duyulan hoşnutsuzluk ölümünden sonra bile sürdürüldü ![]() O kadar ki, namazını kılacak kimse çıkmadı ![]() Cenazesi ortada kaldı ![]() ![]() Çoban bir çukur açıp adamı gömdü ![]() ![]() Aradan bir müddet geçti ![]() Beldenin ileri gelenlerinden biri rüyasında ayyaş adamı cennette gördü ![]() ![]() Ama her gece aynı rüya tekrarlanıyordu ![]() Hemen imama gidip durumu açtı ![]() İmam da aynı rüyayı epeydir kendisinin de görmekte olduğunu söyledi ![]() Bunun üzerine akıllarına bu adamı gömen çobana gidip nasıl gömdüğünü, arkasından ne söylediğini sormak geldi ![]() Birlikte çobana gittiler ![]() Selam sabahtan sonra hemen konuya girdiler: -Bir süre önce defnetmen için hanımı tarafından sana bir cenaze getirildi ![]() Sen onu nasıl gömdün? Gömerken ne dedin? -Biliyorsunuz ben cahil biriyim ![]() Cenazeden falan anlamam ![]() Bir çukur açtım, adamı koyup üstünü kapatıverdim ![]() -Peki bu sırada hiç birşey söylemedin mi? Bir dua falan? -Ben pek dua mua bilmem Yalnız şunu söyledim: "Rabbim, şimdiye kadar sen bana birçok misafir gönderdin ![]() Allah misafiriyiz diye bana geleni senin rızan için ağırlamaya, memnun etmeye çalıştım ![]() Kırk yılda bir, bir misafir de ben sana gönderiyorum ![]() Sen de onu şanına uygun bir şekilde ağırla ![]()
|