![]() |
Hep Kendine Duygusal Toplum |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Hep Kendine Duygusal ToplumErgenlik çağında bir yeniyetme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basbayağı küçük bir çocuk ![]() ![]() ![]() Annesinin üzüntüyle söylediklerine bakılırsa "duygusuz, kayıtsız, hatta merhametsiz" bir çocuk! Babası ise ne zaman konu açılsa "pek düşüncelidir benim yavrum" diyor ![]() Yine de bir sıkıntı var belli ki ![]() ![]() ![]() Ama çocuğun da bir "sıkıntısı" var ki, bir gün, birdenbire benden kimselere göstermediği günlüklerini okumamı istiyor ![]() Okuyorum ![]() ![]() ![]() Günlüklerin taşıdığı yoğun duygu ve düşünce yükü sarsıyor beni önce ![]() ![]() ![]() *** Anne babasının sabah akşam en aptal tv dizilerini bile izlediği için eleştirdikleri çocuklarının her satırında derin bir bakış ve kavrayış var ![]() Neredeyse bir Dostoyevski karanlığıyla hikâye ediyor yaşadıklarını ![]() ![]() ![]() Bilgiye dayalı birikimi de hiç fena değil! Tam içimden "ah şu anne babalar, nasıl da yanılıyorlar" diye geçirecekken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kerata hassas olmasına çok hassas da ![]() ![]() ![]() Sadece kendine hassas ![]() Başka insanlar figüran ![]() ![]() ![]() Başkalarının duyguları, acıları, sevinçleri içinde bulunduğu "sahne"nin dekoru, o kadar! Benimki de saflık tabii! Çünkü sonunda ufaklık itiraf ediyor; erkenden yazarlık yeteneği keşfedilir de "üne kavuşur" (aynen bu deyimi kullanıyor) diye istemiş günlüklerini okumamı ![]() ![]() ![]() *** Haydi o ergenlik çağında bir zamane çocuğu! Peki ya yetişkinler? Geçenlerde olgun yaşlarda bir grup kadının sohbetine tanık oldum ![]() Hepsinde "pop ünlüsü" hali tavrı ![]() ![]() ![]() "Benim duygularım, benim özelliklerim, benim güzelliklerim" diyerek saatlerini geçirdiler ![]() Erkekler de farklı değil ![]() ![]() ![]() Artık söze hal hatır bile sormadan "bak, ben var ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlık deseniz "aynada kendine çeki düzen vermek" işine yarıyor ![]() Yoksa gözü kendinden başkasını görmeyen insanlardan oluşan; başkalarının acılarının, sevinçlerinin bir televizyon dizisi kadar değer ifade etmediği hastalıklı bir dünya bu ![]() Bu ortamdan bol bol sosyopat (eski tabirle psikopatlar) çıkmasına şaşmamalı! Haşmet Babaoğlu - Sabah
![]() |
|