![]() |
Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HIŞ HIŞI HANÇER Hış hışı hançer boynuma lele Küpeli kızlar yanıma Ben halayın başıyam lele İncili küpe taşıyam Çekin halay dizilsin lele O mahmur gözler süzülsün Ben halayın başıyam lele İncili küpe taşıyam Yöre: Gaziantep Söz - Müzik: Anonim Kimden Alındığı: Azmi Körükçü Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)KARAMANIN BAYIRINA Karamanın bayırına At bağladım aman çayırına Bir şeftali versen bana Anan baban aman hayırına Karamanı ayırsalar İçine gül aman doldursalar Çirkinleri öldürseler Güzelleri aman güldürseler Karamana gideriken Ayağıma battı bir diken O dikeni yola döken Sana yandım Çerkez kızı Yöre: Taşeli Söz: Anonim Müzik - Düzenleme: Musa Eroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)KONMA BÜLBÜL Konma bülbül konma nergis dalına Öldürürler aman aman bir yar yoluna Ben de kurban olam aman yarin boyuna Demeyin demeyin aman aman Yarin vuruldu, kanı duruldu, köye duyuldu Eleşkirtten çıktım yüküm eriktir Değmeyin yarama aman aman delik deliktir Benim sevdiceğim taze feriktir Demeyin demeyin aman aman Yarim vuruldu, kanı duruldu, köye duyuldu Yöre: Ağrı - Eleşkirt Söz - Müzik: Anonim Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)YAZ BAHARIM DÖNDÜ KIŞA Yaz baharım döndü kışa Eller merhametsiz oldu Çaldı beni taştan taşa Seller merhametsiz oldu Eyvah eyvah ömrüm eyvah Gönül bi karar durmuyor Elim başıma ermiyor Yardan haber getirmiyor Yeller merhametsiz oldu Eyvah eyvah ömrüm eyvah Kul Maksudi yorulmuyor Gönül coştu durulmuyor Yar boynuma sarılmıyor Kollar merhametsiz oldu Eyvah eyvah ömrüm eyvah Söz: Kul Maksudi Müzik: Yavuz Top |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY POTPORİ Evvel Mısto’nun düğününde Ben sarhoş idim bilmirem Ben demişem seni sevmirem Billahi ben dememişem Dememişem dememişem Vallahi ben dememişem Ali beyin kundurası karadan Kaldıramam içi dolu liradan Ali bey Ali bey ses ver Ali bey Bu dere buz bağlamış Dibi nergis bağlamış Beni bir gelin vurdu Yaramı kız bağlamış Ağamda ben Sivas’lıyam Paşamda ben Mamaş’lıyam Mamaş’tan bi yar sevdim Onun için yanıyam Nurgana’da bal erik Dallarını eğerik Bize Antep’li derler Biz güzeli severik Şirin nar dane dane Gel güzel döne döne Gelin olduğun gece Ağlaram yane yane Bico gider biçime Orak değmiş saçına Çıkart keten gömleği Sar Bico’nun başına Hop Bico hopla Bico Fistanın topla Bico Pencereden bakan yar Yüreğimi yakan yar Çağırdımda gelmedin Çağırmadan gelen yar Lo lo kız Bahri Saraydım seni bari Sevdimde alamadım Terkedim bu diyarı Yöre: Anadolu Söz - Müzik: Sizden, Bizden, Hepimizden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)BENİM ÖMRÜM Dağ başında boran karda Yar seninle başım darda Güldürmedi felek yarda Yalan oldu benim ömrüm Adına türküler yazdım Sevdan ile candan bezdim Diyar gurbet elde gezdim Yalan oldu benim ömrüm Oy benim ömrüm oy naçar ömrüm Oy garip ömrüm veran oldu benim ömrüm Neler çektim neler gördüm Dert üstüne dertler ördüm Gam gasavat çektim durdum Yalan oldu benim ömrüm Sanma ki seni unuttum Dalımda güller kuruttum Gurbet eli mesken tuttum Yalan oldu benim ömrüm Oy benim ömrüm oy naçar ömrüm Oy garip ömrüm veran oldu benim ömrüm Söz - Müzik: Nurettin Özcan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)KEKLİK İDİM VURDULAR Keklik idim vurdular Kanadımı kırdılar Daha ben ne idim ki Anamdan ayırdılar Gel gel yanıma keklik Kastım canıma keklik Al kınalı parmakların Batır canıma keklik Keklik kayalı yerde Öter mayalı yerde Sevdiğimin kavalı Kaldı dayalı yerde Gel gel yanıma keklik Kastım canıma keklik Al kınalı parmakların Batır canıma keklik Keklik kumda eşinir Eşinir de deşinir Benim sevdiğim dilber Nerelerde düşünür Gel gel yanıma keklik Kastım canıma keklik Al kınalı parmakların Batır canıma keklik Söz - Müzik: Aşık Veysel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)DOSTUM - (DEYİŞ) Bilmem nerde kaldı selvi revanım İntizar ederim gelmedi dostum Hasretinden hergün çıkıyor canım Birgün de efkarım almadı dostum Gahi düşünürem hayallere dalaram Gahi canım gafletlere salaram Gahi haktan ölümümü dilerem Sensiz ecelimde gelmedi dostum Fikrime düştükçe bağrım delinir Dudu dillim nerelerde salınır Ne vakit derdime derman bulunur Sordum da kimseler bilmedi dostum Ayrılığın derdi gayet zorimiş Didarın seyranı cümle nurimiş Sadıkların dili gönlü birimiş Sensiz gönlüm yüzüm gülmedi dostum Ayrılmadı başım firkatten yastan Ayrılmadı gönlüm hasretten pastan Gözlerim yollarda kulağım sesten Bir yandan bir haber gelmedi dostum Hasretinden bağrım tutuştu yandı Ayrılık zehrinin suyuyla kandı Garip kaldı kulun amman candan usandı Kesildi takatim kalmadı dostum Hicrani özünden nalandır candan Söz: Hicrani Müzik: Anonim Kaynak: İbrahim Erdem Derleyen: Mustafa Özarslan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)KÖROĞLU Bugün ben bir söz işittim Üstümüze paşa gelir Bütün düşmanlarım benim Asker olmuş koşa gelir İster olsun yüzbin atlı Hepimizde arap atlı İster olsun alkanatlı Yalnız ayvaz başta gelir Bu günlerdir kavga günü Unuttuk dünü bu günü Cihanı sarmıştır ünü Koç Köroğlu coşa gelir Söz - Müzik: Anonim Derleyen: Yavuz Top |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)YEŞİL YAPRAK ARASINDA Yeşil yaprak arasında kırmızı gül goncesi Nerelerde mesken kurmuş gönlümün eğlencesi Varın deyin nazlı yare ayrılık son gecesi Gözüm gördü gönlüm sevdi yar yoluna fedayım Vallahi dost billahi dost sana kurban can daim Yeşil yaprak arasında kırmızı gül harı var Yanakları alev almış sinesinde narı var Varın sorun elaleme kimin böyle yari var Gözüm gördü gönlüm sevdi yar yoluna fedayım Vallahi dost billahi dost sana kurban can daim Söz - Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)DAĞLAR ATAMADIM SEVDAMI Ne güneş yüzü gördüm Ne de gökyüzü gördüm Derde düştüm beter oldum heder odum ben Laf anlamaz söz dinlemez oldu gönlüm Dağlar atamadım sevdamı Dağlar atamadım sevdamı Dağlar atamadım sevdamı Dağlar sevdamı söküp söküp atamadım ben Güne gün ömre ömür Gün gelir gece çürür Tomurcuklar ve çiçekler Düşer ardına yürür Söz - Müzik: Hasret Gültekin --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (2) frmacil sayfa 2iki --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (2) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)CANIMIN CANANI CANAN Yürüyende bir fidanın Yaprağına doğru sular Düşer gönül bahçemize Cemre yerine uykular Canımın cananı canan Derdimin dermanı canan Kurtar beni bu dertlerden Gönlümün fermanı canan Uykulardır bizi böyle Gaflet dağlarına atan Yaramıza tuz basalım Derman vermez derdi veren Söz - Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)GÜZ MÜ GELDİ RENGİN SOLUK Güz mü geldi rengin soluk Ne ¤¤¤ yaprak döktün ömrüm Hep ağlarsın boynun bükük Gözyaşın derya mı ömrüm, ömrüm, ömrüm… Ne tadın ne de tuzun var Ne yaşamakta gözün var Bülbül gibi güle figan Etmekten ne çıkar ömrüm, ömrüm, ömrüm… Her kuşun bir yuvası var Hele bak ne sevdası var Yaşamaya hevesi var Neden tadın kaçmış ömrüm, ömrüm, ömrüm… Alem gülüp eğleniyor Kendine sultan arıyor Seni gören deli diyor Yataksız yorgansız ömrüm, ömrüm, ömrüm… Söz - Müzik: Anonim Derleyen: Seyfi Doğanay |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)YARİM SENDEN AYRILALI Yarim senden ayrılalı Hayli zaman oldu gel gel Bak gözümden akan yaşa Ağu revan oldu gel gel Böylemi olur küsüp gitmek Seni seveni terk etmek Haram oldu yemek içmek İşim figan oldu gel gel Kul Aşık evvel varmaya Halimden haber sormaya Yetiş namazım kılmaya Seni seven öldü gel gel Söz: Kul Aşık Müzik: Yavuz Top |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)GURBETE GİDİŞİMDİR Gurbete gidişimdir Gonca gül derişimdir Eyil eyil öpeyim oy nanan na Belki son görüşümdür oy nanan na Oy nanay hanın nanay Oy nanay canım nanay Oy nanay gülüm nanay Oy nanay yarim nanay Derelerde saz olur Gül açılır yaz olur Ben yarime gül demem oy nanay na Gülün ömrü az olur oy nanay na Dereler buz bağladı Dibi narpız bağladı Beni bir gelin vurdu oy nanan na Yaramı kız bağladı oy nanana Söz - Müzik: Anonim Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
|