Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devlet, ilimize, yeni, üniversitesi

2 Ilimize 2 Yeni Devlet üniversitesi

Eski 09-16-2009   #1
Şengül Şirin

2 Ilimize 2 Yeni Devlet üniversitesi

2 ilimize 2 yeni devlet üniversitesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), iki yeni üniversite kurulması kararı aldı Üniverisitelerin kurulacağı iller
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ankara ve Bursa'da iki yeni devlet üniversitesi kurulması için karar aldı

MYÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Bursa'daki üniversitenin teknik, Ankara'dakinin ise öğretim üyesi yetiştirilmesi için ağırlıklı olarak lisansüstü eğitim vereceğini açıkladı
Bütçeden en büyük payı eğitime ayıran AK Parti, üniversitesi olmayan il bırakmadı Bu süreçte YÖK 'yeterli öğretim üyesi yok' gerekçesiyle mesafeli durdu Ancak bu anlayış Yusuf Ziya Özcan'ın 2007'de başkanlık görevini devralmasının ardından değişti Hatta ilk kez talep YÖK'ten geldi Kurul, iki yeni üniversite kurulması için düğmeye bastı Sivil toplum örgütlerinin ve ekonomi çevrelerinin yoğun çalışmaları sonucu üniversitelerden biri Bursa'ya kurulacak Öğretim üyesi yetiştirecek üniversite için ise en cazip merkez olması sebebiyle Ankara tercih edildi Yeni üniversitelerin, binaları dahil her şeyi sıfırdan yapılacak

ÖZCAN: YASA ÇIKARSA 2010'A YETİŞİR

YÖK Başkanı Özcan, Bursa'nın üniversiteyi çok istediğini, teknik üniversite kurulması konusunda kendilerine yoğun talepte bulunulduğunu anlattı Özcan, üniversiteyi Uludağ Üniversitesi'ni bölmeden hayata geçireceklerini ifade ederken, yeri ve ismi Bursalıların koyacağını belirtti Ankara'nın da yeni bir üniversiteye ihtiyaç duyduğunu anlatan YÖK Başkanı, cazibe merkezi olan büyükşehirlerde üniversite açılmasının öğretim üyesi yetiştirilmesi açısından etkisi olduğunu kaydetti Büyükşehirlerde yüksek lisans ve doktora eğitiminin daha kolay yapıldığını vurgulayan Özcan, Başkent'teki yeni üniversiteye daha çok lisans üstü öğrenci alacaklarını söyledi Üniversitenin yerinin ve adının belli olmadığını söyleyen Özcan, yer konusunda TOKİ ve büyükşehir belediyesi ile görüştüklerini, uygun birkaç arazinin bulunduğunu ifade etti

YÖK Başkanı, yeni üniversiteleri kanun çıkarsa 2010 yılına yetiştirebileceklerini sözlerine ekledi
Ankara'da 4'ü devlet (ODTÜ, Gazi, Hacettepe ve Ankara), 8'i vakıf 12 üniversite, Bursa'da ise bir (Uludağ) devlet üniversitesi bulunuyor Son 7 yılda hükümetin üniversite sayısına önem vermesi üzerine 41'i devlet, 22'si vakıf olmak üzere 63 üniversite kuruldu Türkiye'de halen 45'i vakıf, 94'ü devlet olmak üzere 139 üniversite bulunuyor YÖK'ten onay alan iki vakıf üniversitesinin ise (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi) Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi bekleniyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com