![]() |
Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Ayrılığın böylesi görülmüş bir şey değil Bu aşkın ızdırabı çekilecek dert değil Bir toz gibi savrulduk hepimiz bir kenara Hasret dolu gözlerim şimdi döndü pınara Kabahat kimde idi kaderde mi bizde mi Derde boyun eğmeyip yaşamamak elde mi Acı çekmeyen insan yaşamayı bilmezmiş Sevmek yoktur diyenler bir gün boyun eğermiş Bırakın da yaşayalım hasretiz yaşamaya biz Ne macera ne bir heves dünyadaki seferimiz Bırakın da yaşayalım hasretiz yaşamaya biz Ne macera ne bir heves dile düşen bu sevgimiz Doğduysak ölmekte var her şeyin bir sırası Anladım ki bu dünya ayrılıklar dünyası Doğduk isteyerek mi ölürsek bilerek mi Gideriz ağır hedefi görerek mi Dert bir defa geldi mi kovulsa da gitmiyor Her gün isyan etmekle ayrılıklar bitmiyor Acı çekmeyen insan yaşamayı bilmezmiş Sevmek yoktur diyenler bir gün boyun eğermiş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Çeker gibi bakma hançeri kından Senin de canını yakan bulunur Senin de bir zalim gelir hakkından Sana da bir kurşun sıkan bulunur Aşkımın ahıyla tutulur yakan Alıcı kuş kadar sürmez fiyakan Senin de gözünü yaşlı bırakan Senin de boynunu büken bulunur Merhamet olmazsa kalp kiracında Tahtında kurtaramaz seni tacında Bir kara sevdanın darağacında Senin de ipini çeken bulunur |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Sen ne kadar bozulsanda bozmazsın Beni dünya çirkinlikler kitabına Yazamazsın beni dünya yazılmam Dünya söz vermişim allah'ıma Ortak olmam günahına bir vefasız Yâr uğruna ölemem dünya ne sevilmek Ne sevmek var ne insanlık adalet Var uyamam ben düzenine değişmem Dünya, sen değiş dünya yaratırken Tanrım seni yaratığı en güzelini Paylaşmanın kıymetini bilemedim Anlamadın bencilsin dünya şeytanda Sen melekte sen mahşerde ölsem Ahrette sen bu halinle en kötüden Çirkinsin dünya ne sevilmek Ne sevmek var ne insanlık adalet Var düzenine isyanım var değişmem Dünya, of of sen değiş dünya Bu şarkım aslında dünyaya değil Güzel dünyayı bozmak isteyenleredir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Bir zaman ağlayıp koştun peşimden Göz yaşını silen yine ben oldum Gülerek dönüp de baktın yüzüme Sahte gülüşüne kanan ben oldum İhanet etmiştin aşkıma benim Deli divaneye dönen ben oldum Her zaman koşarken aşkın yolunda Aşkımla baş başa kalan ben oldum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Bir teselli ver, Bir teselli ver, Yarattığın mecnuna, Bir teselli ver ![]() Sevenin halinden, Sevenler anlar, Gel gör şu halimi, Bir teselli ver ![]() Aramızda başka, Biri var ise, tertemiz aşkımı, Bana geri ver ![]() Ben zaten her acının, Tiryakisi olmuşum, Ömür boyu bitmeyen, Dert ile yoğrulmuşum ![]() Gülemem sevdiğim, Ben sensiz aah yaşayamam, yaşayamam ![]() Bana ne gerek, Bana ne gerek, Senin aşkından başka, Bana ne gerek ![]() Aşkın zehir olsa, Yine içerim, Yolun ecel olsa, Korkmam geçerim ![]() Yeter ki sevdim de, Ben bu aşk ile, Dünyanın kahrına, Gülüp geçerim ![]() Ben zaten her acının, Tiryakisi olmuşum, Ömür boyu bitmeyen, Dert ile yoğrulmuşum ![]() Gülemem sevdiğim, Ben sensiz aah yaşayamam, yaşayamam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Bir görüşte aşık oldum sana delice Bekliyorum gelmiyorsun bana bir gece Izdırabım diner benim geldiğin gece Ağlıyorum gülmüyorum inan her gece Acı çektirmek mi bana maksadın zalim Senden başka yoktur benim tutacak dalım Gel elinle öldür beni çektirme yeter Her gün zulmünden perişan olmadan halim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Ecel baş ucumda Sen yoksun yanımda Hani bizim aşkımız Hani bizim sözümüz Böyle mi olacaktı Sevenin sevdiğini Öldürürken gördün mü Seni sevip de ölmek Sevgini bilmemek Beni mi bulacaktı böyle mi olacaktı Bir damla mutluluk yaşatırdı beni Gönül pınarından verebilseydin eğer Yağabilseydin eğer Bir yudum mutluluk bir mucize idi Yaralı gönlüme tadabilseydim eğer İçebilseydim eğer Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böyle mi olacaktı Sen yıktın sevgilim sen virane ettin Gittin de ne oldu eyvah yazık ettin Ben bir tecrübeyi aşkta kazanırken Sen bir sevgili bir gönlü kaybettin Sevenini kaybettin Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böyle mi olacaktı Beni mi bulacaktı senden mi olacaktı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Yüce dağlar bizi bizden ayırmış Arkasını göremeyiz sevdiğim Ferhat bir zamanlar delmiş diyorlar Dağ bir değil delemeyiz sevdiğim Baban maaşıma harçlık diyormuş Anan on binlerce başlık diyormuş Kısacası bu iş olamıyormuş Bir araya gelemeyiz sevdiğim Dağ bir değil demiş idim önceden Bilen bilir payın alır bu sözden Dünya şahit olsun biz bu gidişle Ahrette de gülemeyiz sevdiğim Tanrım ahrette de varsa bu dağlar İçim yanar bağrım yanar kan ağlar Dört kitabın hangisine bu sığar Bunlar sırdır bilemeyiz sevdiğim Kara sevda yazılmıyor kağıda Günler asır gibi gelir Nihat'a Ölüm bu hayattan iyi olsa da Elde değil ölemeyiz sevdiğim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Meydan mi verirdim bu ayrılığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu Bilseydim dünyanın böyle karanlık Bilseydim bu kadar dar olduğunu Dilimden sıçrayan bir kıvılcımın Bilseydim biranda kor olduğunu Bilseydim su anki gönül acımın Senin yokluğunda var olduğunu Meydan mi verirdim Bilseydim yüzümün dört mevsimi güz İçimin ağlayan nar olduğunu Bilseydim odamın dört duvarı düz Sensiz yatağımın kar olduğunu buz olduğunu Fırsat mı tanırdım bu dargınlığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu Bilseydim zindandan daha karanlık Bilseydim hücreden dar olduğunu Boyun mu bükmezdim sitem etmene Bilseydim sükutun kar olduğunu Sebep mi olurdum dargın gitmene Bilseydim küsünce sır olduğunu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Bilmesin o felek Seni çok sevdiğimi Duymasın kaderim Seni istediğimi Alırlar seni benden Vururlar yüreğimden Bilmezsin sensizliğin bana Neler neler çektirdiğini Söyleme kıskanırlar Ağlama dertli sanırlar Çalarlar koparırlar Bizi bizden ayırırlar Gülmek çok yakışır Sana ağlamak değil Sevmektir yaşatan İnan sevilmek değil İçimde bir dünya var His dolu senle dolu Kaybetmek korkusuyla Yaşıyorum seni elimde değil İçimde bir ateş var Sevdikçe yanar kanar Kaybolma korkusuyla Yaşıyorum seni elimde değil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Sen benim içimde bir korkulu rüya Her gün sevip sardığım bir hülyasın Yokluk ateşten gömlek Sensizlik ölüm gibi Rüyam,hülyam,benim dünyamsın Kanımda,canımda,alın yazımda Bir sen varsın bir de ben şu dünyada Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın Hepimizin hayatı iki kelime Bir varmış bir yokmuş şu alemde Bir gün sana doymadan göçüp gidersem eğer Son nefeste adın dilimde Herşey sende başlar Seninle biter Sevilmek ümidi sevmekten beter Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın --->: Orhan Gencebay şarkı sözleri 6 frmacil sayfa 2iki --->: Orhan Gencebay şarkı sözleri 6 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Kırıldı kalbim sana diyemiyorum Nasıl tamir edersin bilemiyorum Sana gönül verdimse öldür demedim Aşkın ızdırap oldu çekemiyorum Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm Nerden gördüm seni görmez olaydım Aşka hürmetin yokmuş sevmez olaydım Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Beni böyle sev seveceksen Olduğum gibi göreceksen Girme gönlüme girme ömrüme Ne dertliymiş bu diyeceksen Sen dert nedir ne bilirsin Sen gönlümde Kâbe sen meleksin Sen herşeysin Sen ümitlerimin tek kaynağı Sen aşkın bence taa kendisisin Sevme diyemem sev de diyemem Sen de dertli ol diyemem Beni böyle sev seveceksen Kalbim senin gir gireceksen Girme gönlüme girme ömrüme Ne dertliymiş bu diyeceksen Görmedin mi gözlerimde Bir mahkumun en son arzusunu hasretini Görmedin mi gözlerimde Seni çılgın gibi sevdiğimi İster sevgi ol istersen kin İsterdim benim ol benim Beni böyle sev seveceksen Kalbim senin gir gireceksen Girme ömrüme girme gönlüme Ne dertliymiş bu diyeceksen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Beni biraz anlasaydın darılmazdık Bana biraz katlansaydın ayrılmazdık Belki sevmek yetersiz Belki bu aşk kadersiz Bir bilseydik şimdi biz ağlamazdık Anlasaydık belki de ağlamazdık Düşünceler ümitsiz Kelimeler yetersiz Talihsiz bu aşk talihsiz Hani mâzi bağlıyordu Anılar hep ağlıyordu Hani gönlün seviyordu Beni biraz anlasaydın Darılmazdık Bana biraz katlansaydın Ayrılmazdık Böyle mi tanıdın Böyle mi anladın Yıllardan beri beni Kolay mı ayrılık Unutmak veda etmek Terk etmek seni Ömrünce ızdırap Ömrünce bin çile Çekmek istemiyorsan Son bir defa daha Dinleyip de öyle git Sevdiğim beni Hala seni seviyorum Mutluluğum diyorum Ayrılık zor biliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 6Ben kendim bir alemim Şu alemin içinde Ben kendime belayım En şahane biçimde Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde Hercai bir duygunun Meftunuyum ben yine Kıyma bana güzelim Düşmüşüm ellerine Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde |
![]() |
![]() |
|