![]() |
Tarkan Ve Orhan Gencebay - Uyan Şarkısı Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarkan Ve Orhan Gencebay - Uyan Şarkısı Şarkı SözleriTarkan ve Orhan Gencebay - Uyan şarkısı şarkı sözleri İki gözü iki çeşme Hepimize sesleniyor Deva bul bu derde Gel beni kurtar diyor Kanadı kırık kuş gibi Garibin içi kan ağlıyor Beni ateşe atmadan önce Vicdanına bir sor diyor Uyan uyan uyan uyan Koy elini kalbine geç olmadan Bu yolun sonu yokuştur deme Dağları aşarız eğer inanırsan Uyan uyan dostum uyan Koy elini kalbine geç olmadan Bir olur geliriz üstesinden Her şey mümkün eğer inanırsan Böyle gelmiş böyle gider Deyip de sakın aldanma Kim bilir, belki de değer Sen en iyisi doğrundan cayma Aç gözünü gör de bak A gülüm kendini kandırma Senin de yüreğin yanacak Hele bir ortak ol da yangınına Uyan uyan uyan uyan Koy elini kalbine geç olmadan Bu yolun sonu yokuştur deme Dağları aşarız eğer inanırsan Uyan uyan dostum uyan Koy elini kalbine geç olmadan Bir olur geliriz üstesinden Her şey mümkün eğer inanırsan Yerimiz yurdumuz toprağımız Yok oluyor ebediyen Evimiz yuvamız biricik ocağımız Gidiyor elden Uyan uyan uyan uyan Koy elini kalbine geç olmadan ![]() Bu sözler, Doğa Derneği için Tarkan' ın yaptığı ve Orhan Gencebay ile biraraya gelerek seslendirdiği "Uyan" şarkısının sözleri ![]() Bu dernek çatısı altında biraraya gelen ikili, destek çalışmalarına bu şarkı ile katkıda bulunarak; doğa hareketinin gelişimini hızlandırmak, doğanın korunmasına yönelik çalışmaları çoğaltmak amacını taşıyorlar ![]() Söz ve müziği Tarkan' a ait olan ''Uyan'' adlı şarkıya, hazırlanması aşamasında Orhan Gencebay da sazı ve sesiyle eşlik etmiş ![]() Stüdyo çalışmaları tamamlanan şarkı Doğa Derneği'nin yayımlayacağı Doğa Dergisi'nin ilk sayısıyla CD olarak kamuoyuna sunulacak ![]() ![]() 'Doğa Derneği'ne destek vermek için Uyan adlı şarkıyı üreten Tarkan, şarkının sözleriyle içinde bulunduğumuz tehlikeye dikkat çekiyor ve birlik çağrısı yapıyor ![]() ![]() Uyan' ın, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu gerçek tehlikenin boyutlarının anlaşılması için, belirleyici bir şarkı olması hedefleniyor ![]() Tarkan daha önce de, Doğa Derneği'nin ''Hasankeyf Yok Olmasın'' kampanyasına destek vererek, herkesi Türkiye'nin doğasına sahip çıkmaya davet etmişti ![]() ''Uyan" ile Tuz Gölü'nün, Hasankeyf'in, Allianoi'nin ve yok olan daha nice önemli doğa alanının, imdat çağrısını ete kemiğe büründürdü ![]() Ve geç olmadan diyoruz ki: UYAN! |
![]() |
![]() |
|