![]() |
Barış Manço Tüm Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriBarış Manço Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi sanatçılarından biridir onun için bu sanatçının şarkılarının sitemizde bulunması gerektiğini düşünüyorum TEKTEK AÇMAMIN NEDENİ HER PARÇANIN AYRI GÜZELLİĞİ OLDUĞU İÇİNDİR ACIH DA BAĞA VİR Acih da baga vir biraz da ona vir Cevir kazi yanmasin aman kiz uyanmasin Acih da baga vir biraz da ona vir Cani kaymak isteyen cebinde manda tasir Bulguru yagi bulan corbasin kaynatir Ya bulamayan gariban omuzunu oynatir Acih da baga vir biraz da ona vir Cevir kazi yanmasin aman kiz uyanmasin Acih da baga vir biraz da ona vir Ayaginda yok postal basina giyer püskül Sonradan görmesi megersem ne müskül Ya hic birsey bilmemek pilav üstüne keskül Acih da baga vir birazda ona vir Ayrana daldir bulgura saldir Selam verdi gördün mü Selami almadin mi Cevir kazi yanmasin aman kiz uyanmasin Türkünün sonu geldi gari acih da baga vir Türkünün sonu geldi gari acih da baga vir Balcinin baltasi var Oduncunun baltasi va Öylede olur böylede olur Avci vurur turnayi biz calariz zurnayi Öylede olur böylede olur Oh deeee |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriYOL VERİN AĞALAR BEYLER Selam olsun agalar beyler Mor sümbüllü alaca daglar Yol verin hele bir yol geçeyim Yol verin yare kavusayim Yol verin agalar beyler Bitsin bu hasret Bekledim tam yedi iklim geçti Bekledim bag bahçe bozuldu Yol verin agalar beyler Bitsin bu hasret Yol verin yol verin agalar beyler Seherde eser ilik rüzgar hasretligi çekenler anlar Yol verin yol verin agalar beyler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriUZUN İNCE BİR YOLDAYIM Uzun ince bir yoldayim Gidiyorum gündüz gece Bilmiyorum ne haldayim Gidiyorum gündüz gece Dünyaya geldigim anda Yürüdüm ayni zamanda Iki kapili bir handa Gidiyorum gündüz gece Sasar veysel is bu hale Gah aglayi gahi güle Yetismek icin menzile Gidiyorum gündüz gece |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriYİNE YOL GÖRÜNDÜ GURBETE Yine yol göründü gurbete Güz geldi yapraklar döküldü Martilar göc etti turnalar süzüldü Yine yol göründü gurbete Köyüme karakis cökse de Asiklar boynunu bükse de Desem ki nazli yar insafa gelse de Yine yol göründü gurbete Aci keder hep bana Kardes baci ana baba Benim olsa bütün dünya yetmezki Derdimi kimlere söyleyeyim Ben garip Baris im neyleyim Anadan babadan yuvadan uzakta Yine yol göründü gurbete Aci keder hep bana Kardes baci ana baba Benim olsa bütün dünya yetmezki |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriGÜLME HA GÜLME Turnalardan haberimi aldigin gün sevdicegim Gülme sakin gülme ha gülme Alnima bir kara yazi yazilmis ki yok ilaci Sevdicegim gülme ha gülme Yagmur ince il il aglar Her damlasi yüregimi daglar Seni bana cok görenler neyler Karli daglar daglar uzun uzun yollar Hepsi pisman susmus aglar Seni bana cok görenler neyler Silada kalan dertli yasar Sevisenler daglar asar Sevdicegim gülme ha gülme DAGLARIN ÜSTÜNDEN DOGDU BIR YILDIZ DEFTERE ALINDI ONIKIBIN KIZ YOLLARA DÖKÜLDÜK ER KISIYIZ BIZ VUR HA KARDAS VUR VUR HA VUR HA VUR CALINAN DAVULLARI DÜGÜN MÜ SANDIN? NAZLI BAYRAGI SEN GELIN MI SANDIN? TOP TÜFEK VURUSMAYI CÜMBÜS MÜ SANDIN? VUR HA KARDAS VUR VUR HA VUR HA VUR KARADENIZ ICINDE YATAR GEMILER TOPCU DAGLARI DÖVER YER GÖK INILER BANU CICEK BAYKOCAYI BIR ÜMIT BEKLER VUR HA KARDAS VUR VUR HA VUR HA VUR DEFTERE ALINANLARIN PEK COGU DÖNMEDI BANU CICEK BAYKOCANIN DÖNÜSÜNÜ BEKLEDI BEKLEDI Yagmur ince igil igil aglar Her damlasi yüregimi daglar Seni bana cok görenler neyler Yillar gecti güz yaz oldu Baykocaysa toprak oldu Sil gözyasin durma ha durma |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriDERE BOYU KAVAKLAR Dere boyu kavaklar Acti yesil yapraklar Ben yare doyamadim Doysun kara topraklar Asmadan gel asmadan Fistan giymis basmadan Kalk gidelim sevdigim Devriyeler basmadan Acem kizi cecen kizi Sen allar giy ben kirmizi Cikalim su dagin basina Sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayiz ondan bundan Oy Bulancak Bulancak Bu isler ne olacak Erkeklerin Günahi Kiz sizlerden sorulacak Acem kizi cecen kizi Sen allar giy ben kirmizi Cikalim su dagin basina Sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayiz ondan bundan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriSÖYLE ZALIM SULTAN Sira sira daglardan Erisilmez yaylalardan Kus ucmaz kervan gecmez Bilinmez binbir yoldan Gel dedin de gelmedim mi Söyle gelmedim mi Amman hele hele sultan Zalim zalim sultan Söyle Gül yüzünden al yanaktan Sirma sactan bal dudaktan Kumru gibi kacan gözden Ince belden al topuktan Sev dedin de sevmedim mi Söyle sevmedimmi Amman hele hele sultan Zalim zalim Sultan Söyle Baris kul sana kurban Yoktur derdine derman Hancerini vur sineme Cok naz ettin zalim sultan Öl de gayri öleyim mi Söyle öleyim mi? Amman hele hele sultan Zalim zalim Sultan Söyle |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriBUGÜN BAYRAM Sen gittin gideli Icimde öyle bir sizi var ki Yalniz sen anlarsin Sen simdi uzakta Cennette meleklerle Bizi düsler aglarsin Bugün bayram Erken kalkin cocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kir cicekleri Üzmeyelim bugün annemizi Sen yaz geceleri Yildizlar icinden ara sira Bize göz kirparsin Sen soguk günlerde Kalbimi isitan en sicak animsin Bugün Bayram Erken kalkin cocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kir cicekleri Üzmeyelim bugün annemizi Bugün Bayram Cabuk olun ocuklar Annemiz bugün bizi bekler Bayramlarda hüzünlenir melekler Gönül alir bu güzel cicekler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriMAHKUM Koca ekmegi paylasmak dururken Tek bir lokmanin kavgasi ugruna Iste sonunda yalniziz basbasa Kirik bir sazin son telleri gibi Mahkum ettik kendimizi Yalniz ve yanyana yasamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yasamaya Sevmek nedir ögrenmeden Gencligi görmeden yaslanmaya Gözlerden uzak sevismek duruken Ic dünyamizi korumak ugruna Iste sonunda yalniziz basbasa Tipki bir dalin son direkleri Mahkum ettik kendimizi Yalniz ve yanyana yasamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yasamaya Sevmek nedir ögrenmeden Gencligi görmeden yaslanmaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriDÖRT KAPI Tuz ekmek hakki bilene Sofra kurmasan da olur Ilik bir tas corba yeter Rizkim buymus der icerim Kadir kiymet anlayana Sandik acmasan da olur Kirk yamali hirka yeter Idris bicmis der giyerim Bir corbayla karnim doydu Hirka bana yorgan oldu Bir de kalem tutmayi ögret Kirk yil sana hizmet ederim Bana bir harf ögret yeter Kirk yil sana hizmet ederim BARIS`im uzaktan geldim Dört kapi önünde durdum Dört kapidan gecemezsem Geldigim gibi giderim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriLA CASA DELLA MAMMA TULIPANO Core un fiume Fra quelle montagne Lice un fiore Della casa grande Ti ofrira ilvinselo chi è del a E ti servira bene Perchè tu sei bello è giovane Core il (subra???) dei amore Vuoi (somiare???) 1 Quelche voi 2 Ma aver non puoi 3 Il sabaci, (l'spelagra?) Samsole tanto (spoi??) Il sopore, il somore Somsole tanto spoi Non ce'laltro quel'bin Della casa della mamma Tulipano Stai (dubi??) tanto Le cose che di ti pò Mai bura verita Credi mi amico Non farlerore della mia gioventu Mai non credere gli altri Gli o speza toi pò Romino toipò E lo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Barış Manço Tüm Şarkı SözLeri frmacil sayfa 2iki --->: Barış Manço Tüm Şarkı SözLeri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriGİBİ GİBİ Ben yarali kurt sen kinali kuzu Biraz cilve askin biberi tuzu Sanki biraz naz ediyorsun amma Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Arpa bugday yanyana orak istemez Yavuz at sahlandimi durak dinlemez Sende biraz naz ediyorsun amma Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Zehirin sifasi su ile incir Ellerim kelepce yüregim zincir Sanki fazla naz ediyorsun amma Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Kimse sevmez benim gibi seni Kirk yilda bir gelir Baris gibisi Sen de biraz naz ediyorsun amma Yine de bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriLAHBURGER Evvel zaman icinde kalbur saman icinde Kaf daginin ardinda uzak bir ülkede Kozu paylasmak icin iki düsman kabile Sectiler iki civan sürdüler meydane Biri arslan yürekli magrur kartal misali Biri ürkek bakisli anka kusu sanki Cektiler silahlari cünkü ilahlar kurban ister Töreler ask dinlemez yalniz emreder Hamburger gencligin sevgilisi Hamburger sevdanin yanik sesi Hamburger cift kasarli bir rüya Hamburger olmaz güzelim böylesi Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Hamburger bu ask bizi ötesi Hamburger citir citir patates ile Hamburger dilinmis tursu ile Hamburger batiya acilan pencere Hamburger pencereden uctu tencere Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Lahmacun lahmacun Dünyayi dolas benzeri yoktur Edali isveli lahmacun Sen sofrani kur yemeyen toktur Sifali cilveli lahmacun Mis gibi tereyag envai bahar Biberli suvakli Lahmacun Bes dakika pisir tam orta karar Ceylan bakisli Lahmacun Hamburger yasli genc ayirt etmez Hamburger esmer sarisin farketmez Hamburger güleryüzlü herkese Hamburger o da güler naz etmez Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Lahmacun lahmacun Dürüp dürüp sar kenarini tutma Nazik salcali lahmacun Kuzukulagiyla rokayi unutma Limonlu eksili lahmacun Yandim dedikce buz gibi ayran salgam suyu lahmacun Bin derde deva maydonozuyla hamuru nakisli Lahmacun Hamburger batiya cilan pencere Hamburger pencereden uctu tencere Lahmacun lahmacun Kiymasi bolca soganida onca Neselendikce kahroldukca Hamburger bu ask bizim ötesi Salcali koruklu biberli olsa Sona kalan donup sacini da yolsa Aslan yürekli burger Ceylan bakisli lahmacun Celik bilekli burger Hamuru nakisli lahmacun Gözümün nuru burger Cigerparem ne der Lahburger lahburger Bu öykü böyle gider basi sonu bilinmez Bilinen seyler ise her zaman söylenmez Raki da bir ayranla icmesini bilene Sap da bir seker de bir tokum diyene Sal da bir cuha da birgiymesini bilene Güzele bir cirkin de sevdim diyene Her yeni dogan bebek yeni bir dünya demek Ac gözünü hosgeldin lahburger bebek Onlar erdi murada kerevet bize kaldi Bu yarista bayragi lahburger aldi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriABBAS YOLCU Denizlerde okyanuslarda Dalgalarin koynunda Bir ömür tükettikten sonra Su icip bogulmak varsa Cöllerde kizgin kumlarda Karli buzlu daglarda Bir ömür tükettikten sonra Cukurda kaybolmak varsa Korkunun ecele faydasi yok Bu kosusma niye Abbas yolcu soran yok Yolculuk nereye Kim kaldi geriye Tas üstüne tas koya koya Yarattigin dünyanin Cöktügünü görmek bir yana Birde altinda kalmak var ya Korkunun ecele faydsi yok Bu kosusma niye? Abbas yolcu soran yok Yolculuk nereye Kim kaldi geriye Sana uzatilan elleri Görmek istemesen de Bir gün o eller üstünde Bu dünyadan göcmek var ya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço Tüm Şarkı SözleriDUT AĞACI Bu sabah dogup büyüdügüm mahallenin sokaklarinda dolastim Cocuklugumu tekrar yasamak istedim bu sabah Ve bir an keske bugün hic olmasaymis diye düsündüm Keske dün dün kalsaymis Su sagdaki iki katli ev Nezahat Hanimlarindi galiba Yok yok Bu Yekta Beylerinki olmali Nezahat Hanimlarinkinin yani top oynadigimiz bos arsaydi Iyi ama nerde bos arsa, ya bakla tarlasi peki tas mektep Nerdeler Kimler götürdü, kimler caldi o güzelim anilari benden Birden Riza Amca'yi gördüm Yine o dut agacinin altinda oturuyordu Kostum ellerine sarildim Önce tanimadi, sonra Riza Amcanin simsicak ellerinde Cocuklugumu yeniden yasamaya basladim ![]() Tam karsimizda ki evin ücüncü katinda otururlardi Ondört yasinda boyanmaya basladigindan Mahalleli sonunu pek iyi görmezdi dogrusu Bu kiz cok tango oldu derlerdi Evlenmis iki sokak öteye tasinmislar Eskisi gibi mi diye sordum Eskisi gibiymis, biraz kilo almis o kadar Olsun Kimbilir kilolu olmak bile ne yakismistir ona Zaten ne yakismazdi ki ![]() ![]() ![]() Rengini begenmedim dedi riza amca Üstelik bayagi süzülmüssün Tabii gece hayati icki sigara, bakmiyorsuuz ki kendinize Ilahi Riza Amca ![]() ![]() ![]() ![]() Birlikler umumi katipliginden emekli olali beri Gecesi gündüzü bu dut agacinin altinda gecerdi Son üc sadrazami ve cumhuriyetten bu yana bütün basvekilleri Sirasiyla ezbere bilir bize de saydirirdi cocuklugumuzda Hala hatirliyormusun diye sordu? Hatirliyormuyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilekten bagli acik sandaletler giyerdi Nedense pek derin bir iz birakti bende bu sandaletler Birde kolaltlari genisce oyulmus pembe bluzu Ilk sigarasini yakisimi hatirliyorum da Ne gururlanmistim Ya Rabbim Nasil da bakmisti gözlerime Yillar yili bu bakislarla yasadim Onlarla uyudum onlarla uyandim Simdi kimbilir hangi eller yakiyordur sigarasini Oysa bu dut agacinin altinda söz vermistim Söz Söz Söz Hep lafta kaldi dedi Riza Amca Yikmadik ev birakmadilar mahallede Evlerle beraber bahceler de yok oldu Bir su dut agaci kaldi Onu kesmeseler bari Birden gözleri parladi Sahi sen televizyona filan da cikiyorsun dedi Tabi ya seni dinlerler Bir seferinde söyle Cik pat pat söyle Su dut agcini kesmesinler de Aslinda dizlerinde derman olsa Nafua vekiline bile cikardi Riza Amca ama Gencler ne güne duruyordu ki Söz verdim Riza Amcaya Dut agacini kestirmeyecegime söz verdim Dünü bilmeden bugünü yasamanin bedeli öylesine agirdi ki Yarini bugünden kurtarmak icin Hayatimda ikinci defa söz verdim Birinciyi tutamamistim ama Ikinci sözümü tutacagima söz verdim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|