![]() |
Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci Bölüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümBir yuruyus eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Dayan dizlerim dayan Ağla gözlerim ağla Namlu puşt olmuş at ayağı puşt Vay anam vay vay bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman Ay bu nasıl devran, ay bu nasıl devran 28 nisandı yavru hey Ham meyvayı kopardılar dalıdan Vay anam vay vay bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümBayrakları göndere çeken çocuklar Aç bir destandır kan gölü gruplarda Bir çocuk ağlar ağlar durur Bir ana tandıra düşer kavrulur Bir gelin parmağıyla deşer rahmini Radyoda ince saz, ney taksim Büyür çetelerin hıncı Kent ince ince susar Ve korku bir ***** yaradır içerden işler Vurur hançerini şah damardan ihanet Satarsın ulan satarsın Açılmamış gonca gülünü Gökte yıldız kayınca, için yanınca Gözlerin ıslanınca, akşam olunca Dön yüzünü dağlara, bir mavzer gibi Sabır zorlayınca, sel kabarınca Kar tanesi uçunca, çiğ tükenince Kardelenler açınca, otlar bitince Avucumda ateşle, dönerim sana Toprak uyanınca, bahar gelince |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümMalatya' dan çıktım yola, yollar yanıyor Düşman sarmış dört yanımı, kurşun saçıyor Düşmüşüm bir çukura, canım yanıyor Yaşasam mi ölsem mi Karar vermek zor Beyler deresinde kardaş pusu kurdular Dağda çadır çadır aştılar tüfek çaktılar İki er kardeşi canımdan, canımdan vurdular Yaşasak mi ölsek mi Karar vermek zor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümAkşam olur karanlıklar çökende Devriyeler adım adım gezende Kar kaplamış solmuş güller görende Sarılıp dallarına öpesim gelir Sanki gökten kar yerine kan yağıyor Kar altında üşümüş bir çocuk ağlıyor Yaşlı gözleriyle bana bakıyor Akan gözyaşını içesim gelir İşte böyle karanlıklar çökende Devriyeler adım adım gezende Yar uykuda ben yine penceremde Doğacak güneşi göresim gelir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümUçakları nedeyim? Gökkuşağı gönder bana Senin olsun süngülerin Gül dikeni yeter bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Silahları nedeyim? Benim sevgim mavzer bana Suya attığım çiçekler Bir gün olur döner bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana Kan Kurşundan silinince Kardeş olur kardeş olur eller bana |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümBen de şu dünyaya geldim sakinim Kalsın benim davam divana kalsın Muhammed ali'dir benim vekilim Kalsın benim davam divana kalsın Yorulan yorulsun ben yorulmazam Derviş makamından ben ayrılmazam Dünya kadısından ben sorulmazam Kalsın benim davam divana kalsın Hızır paşa bizi berdar etmeden Açılın kapılar şah'a gidelim Siyaset günleri gelip yetmeden (çatmadan) Açılın kapılar şah'a gidelim Çıkarım bakarım kale başına Mümin müslümanlar gider işine Bir ben mi düşmüşüm can telaşına Açılın kapılar şah'a gidelim Yaz seli gibiyim akar çağlarım Hançer alıp çiğerime dağlarım Garip kaldım şu arada durur ağlarım Açılın kapılar şah'a gidelim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümVur sirtina, vur sirtina Dostun oldum vur sirtina Madem ki ben kaldiramam Derdimi al vur sirtina Duman kalir, duman kalir Ocak tüter duman kalir Ben yanarim hic tükenmem Benden sonra duman kalir Ah ne fayda, ah ne fayda Kefen beyaz ha ne fayda Bir hayina yas dökersin Kadrin bilmez ah ne fayda Kalan kalir, kalan kalir Giden gider kalan kalir Ben giderim geri gelmem Benden sonra kalan kalir Meydan kalir, meydan kalir Yigit ölmez meydan kalir Yere vurma hatirimi Sana ***** meydan kalir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümSen zahmet etme yerinden Gürültü yapmam derinden Parmaklarımın üzerinden Su gibi akar giderim Artık sürersin bir sefa Ne cismim kaldı ne cefa Şikayet etmem bu defa Dişimi sıkar giderim Bozar mı sandın acılar Belaya atlar giderim Kurşun gibi mavzer gibi Dağ gibi patlar giderim Kaybetsem bile herşeyi Bu aşkı yırtar giderim Sinsice olmaz gidişim Kapıyı çarpar giderim Sana yazdığım şarkıyı Sazımdan söker giderim Ben ağlayamam bilirsin Yüzümü döker giderim Köpeklerimden kuşumdan Yavrumdan cayar giderim Senden aldığım ne varsa Yerine koyar giderim Ezdirmem sana kendimi Gövdemi yakar giderim Beddua etmem üzülme Kafama sıkar giderim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümÜç etekli ak pusulu türkü bakışlı Kadınlar yürüyor dağlara doğru Leylak moru gül kurusu dağlara dogru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Sivas'lımı Urfa'lımı bilemem gayri Kadınlar kadınlar dağlara doğru Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru Sarı sıcak ak cibinlik dağlara dogru Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri Bakma Turaç bakma bana bakma el gibi Bilemezler avcının kim olduğunu Sezmişler düşmanın kokusunu Kadınlar kadınlar dağlara dogru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Bu sıtmalı gecelere bu beşikleri Bakma Turaç bakma bana bakma el gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümLele kurban ben olaydim Ah gögsünde ben olaydim Seni yerin sicak kalsin Ah yine giden ben olaydim Lele kurban zor gelir Daglara giden zor gelir Avci yaralar kekligi Altum"a giden zor gelir Lele kurban bosa gider Ne söylersen bosa gider Çignelir ektigin güller Ah emeklerin bosa gider Lele kurban gülü verin Dönemsem de gül verin Mayin tarlasina düstüm Kan kirmizi gül verin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümUçtum ateş üstüne Dağlansın diye sızım Sorma halim ne olur Yoruldum anlamsızım Yağmur doldu içime Acim sigarasizim Uyuyormusun anne Ben geldim vefasızım Suç oldu suç üstüne Her şarkım her yazım Vuruştum türkülerle Kanla beslendi sazım Bir rüzgarın önünde Kacağım kuralsızım Duyuyormusun anne Yalnızım cok yalnızım Ah dağı vursam dizine Uyusam doymaksızım Sabah olmasa gece Kaçmaktan dermansızım Sür beni gül yüzüne Kissende kalsım sızım Ağlıyormusun anne Gidiyor hayırsızım --->: Ahmet Kaya Şarkı Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Ahmet Kaya Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümO kızı nerede nasıl görsem Aklımı başımdan alır ağzı Saçları şıra köpüğü desem Kaşları bıçak izi kırmızı Yakut pulları mı/bu ne görkem Kanlı gözbebeklerindeki yazı Beni nasıl büyüledi bilmem Kirpikleri örümcek kırmızı Kızıl demirden bir ünlem Salınması yangın yalnızı Korkmasam öpmeye eğilsem Dişleri elektrik kırmızı Çarpılmışım başım sersem Sevdim jilet yiyen kızı Göğsündeki kumrulara değsem Gagaları zehirli kırmızı Gece gündüz tek düşüncem Kasıklarımdaki ince sızı Artık kimseyle sevişemem Anladım sevişmek kırmızı Jilet yiyen kız merih'li gecem Birlikte bulacağız belâmızı Sonumuz kuşkusuz cehennem Kırmızı kırmızı kırmızı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümKimileri hep suçluyor,kimileri sorguluyor ![]() ![]() ![]() Yaralı yüreğime, kara çalıyor ![]() Kimileri hep suçluyor,kimileri sorguluyor ![]() ![]() ![]() Yaralı yüreğime, kara çalıyor ![]() İhanet zincirini tutan utansın Dönüp arkasına bakan utansın Dost diye bağrıma bastığım insanlar Arkamı dönünce vuran utansın Durmadan hep soruyorlar, aç bırakıp gülüyorlar Emekleyen yüreğime, usta diyorlar Usta değil acemi bir işçiyim Onurlu bir kavganın neferiyim Dostun dostu düşmanımın eceliyim ben Bilip de söylemeyen diller utansın İhanet zincirini tutan utansın Dönüp arkasına bakan utansın Dost diye bağrıma bastığım insanlar Arkamı dönünce vuran utansın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümBana birşeyler anlat, canım çok sıkılıyor Bana birşeyler anlat anlat, içim içimden geçiyor Yanımdasın susuyorsun, susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım, içimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım bir gülsen kendimi bulacağım Depremler oluyor beynimde dışarıda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar susmuş İçimde ölen biri var Vayyyy vayyyy vayyyy vayyyy vayyyy vayyyy Hadi birşeyler söyle, çocuk gözlerim dolsun İçinden git diyorsun, duyuyorum gülüm Gideceğim son olsun Yanımdasın susuyorsun, susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım, içimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım bir gülsen kendimi bulacağım İçimde soluyorsun, iki can var içimde Korkular salıyorsun üstüme korkular heran başka biçimde Depremler oluyor beynimde dışarıda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar susmuş İçimde ölen biri var Vayyyy vayyyy vayyyy vayyyy vayyyy vayyyy |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci Bölümİçerden çıkacak birazdan adam Yılların tortusu çökmüş yüzüyle Alnını güneşe serecek adam Uykusuz ranzalar suskun voltalar Geride kalacak ve ah hüzünle Bir kül gibi savrulup gülecek adam Kar yağmştır sardunyanın üstüne Anılar toza toza bulanmıştır Kitaplar sobada yanmış, Ah sazlar duvarda kalmış Güzelim şarkılar yağmalanmıştır Kitaplar sobada yanmış, Ah sazlar duvarda kalmış Güzelim şarkılar yağmalanmıştır ![]() İçerden çıkacak birazdan adam Yıpranmış bavulu hantal sesiyle Kendini yollara vuracak adam Yüz çeviren dostlar sinsi tavırlar Açığı cıkacak ve ah kendiyle Bir ince hasabı görecek adam Susamıştır tebessümün seyrine Sacları hiçbir gün okşanmamıştır, Bir ihtilal kadar yalnız, Ah vefanız kadar yanlış Mümkünse farzedin yaşamamıştır ![]() Bir ihtilal kadar yalnız, Ah vefanız kadar yanlış Mümkünse farzedin yaşamamıştır ![]() Bir ihtilal kadar yalnız, Ah vefanız kadar yanlış Mümkünse farzedin yaşamamıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|