![]() |
Ahmet Kaya Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriGüller solmadan önce gel Gecenin yarısında gel Gizli gizli gel sessiz gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel Bak ben gelmeden önce gel Ben sana gel demeden gel İşte şimdi gel hadi gel Uykulara karışmadan Yastığımız buruşmadan Rakımız mayışmadan gel Gün sabaha kavuşmadan Ayaklarım dolaşmadan Arzular savuşmadan gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel Ateş sönmeden önce gel Sabahın serininde gel Islak ıslak gel titre gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel Şarkım bitmeden önce gel Söyleyince gel çabuk gel Hadi hadi gel şimdi gel Uykulara karışmadan Yastığımız buruşmadan Rakımız mayışmadan gel Gün sabaha kavuşmadan Ayaklarım dolaşmadan Arzular savuşmadan gel Ay pencereden aşmadan Karanlık yoldan şaşmadan Yavaş yürü koşmadan gel Kimselere sataşmadan Ekiplere dalaşmadan Belaya bulaşmadan gel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriBurda çiçekler açmıyor Kuşlar süzülüp uçmuyor Yıldızlar ışık saçmıyor Geçmiyor günler geçmiyor Avluda volta vururum Kah duşünür otururum Türlü hayaller görürüm Geçmiyor günler geçmiyor Dışarıda mevsim baharmış Gezip dolaşanlar varmış Günler su gibi akarmış Geçmiyor günler geçmiyor Gönülde eski sevdalar Gözümde dereler bağlar Aynadan hayalin ağlar Geçmiyor günler geçmiyor Yanımda yatan yabancı Her söz zehir gibi acı Bütün dertlerin en gücü Geçmiyor günler geçmiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriHepten suya verdik Çünki suyu yoktu Toprağı, gazı, tuzu, ışığı yoktu Bu köyleri suya verdik Eli ayağı tekerleği kanısı yoktu Ve atı, arabası yoktu Birkaç kıl keçi bir torba çökelik Ve tulum peynirine hasrettiler Ve de gavur içinde yesirdiler Sanki çarıklarını yemiştiler Gün olmuş ve dut kurusu süpürge tohumu Haybedendi yaşamları Ümmiydiler, gurbetciydiler gülmemişti hiç biri Ve soğuk, asman, pulur, hıdır öz Ve huni, su payniği, zalbar Ve pul ve güci, kırani, haskini Hesinik, hulmin, kara, pınar, ecüzlü Vahşin, venk ve payamlı ve süderek Haritadan silindiler bir sabah Gayri gider oldum gardaşlar Ve de kız kardaşlar Gayri haram bu can bana Bu toprak damlar bu yollar bana Bu sevdalar bu ağaçlar haram bana Oğul uşak birde karım Kurt bana hastir çeker Yılan bana çiyan bana Hastir ceker yılan bana Lan kardaş bu nasıl yara Lan kardaş bu nasıl yara Kanar her yerimden Dövülmüşüm, sövülmüşüm, kovulmuşum ben ****** çekilmişim yani kendi öz yurdumdan Çeker giderim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriGaş gabahın yerle gödir De görün neylemişem Yüreğim güp güp edir De görün neylemişem Bir mene bak naz eyleme Gaş gabah tökme böle De görün neylemişem Gel mene naz etme böle De görün neylemişem Bir günahım yoktur inan Varsa de olum kurban Gözlerem bu hala men Ölürem az kala men |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriElinde bir buz bag sise Dolaniyor köse köse Simdi karakola düse Cop tirina nininom da Hop tirina nirinam Sivri burun top yumurta Nara basar uluorta Bekcileri tarta tarta Tir tinina nininom da Tara tinina nininom Gene bir gün böyle zirzop Gece beksi buna demis hop Belinin ortasina cop Cop tirina nininom Hop tirina nininom Gecirmis bir siyah salvar Poz kesiyor gaddar gaddar Tesbihi sari kehribar Sik tirina nininom da Tik tirina nininom Gene bir gün böyle yanya Hava basarak bir yandan Karakolun sokagindan Pat tirina nininom da Pataküte de nininom Sapkasi tam sekiz köse Zevkten olmus dokuz köse Güveniyor on kardese Hot tirina nininom da Zot tirina nininom Mahelleyi bezmis ama Cikamiyor kimse cama Adam degil sanki kazma Host tirina nininom da Fos tirina nininom Gene bir gün böyle calim Yürüyorken adim adim Demislerki gel bakalim Sak tirina nininom Sakasuka da tirina nininom Fosso Necdat demis aman Anlamis vaziyet yaman Kafasindan cikmis duman Fos tirina nininom da Fis tirina nininom |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriSet Betonlar İçinde Ben Senin Özleminde Sen Yangınlar İçinde Ben Mazlumun Türküsünde Aydınlığı Aradık Karanlıklar İçinde Sen Düğün Hasretinde Ben Yarınların Derdinde Sen Bir Yana Ben Bir Yana Dostlarımız Bir Yana Bölünsekte Çözülsekte Başkaldırdık Zamana Güneşte Kavruluruz Kıraç Topraklar Gibi Hazanda Savruluruz Serseri Yapraklar Gibi Yalnızlığı Yaşarız Geride Kalan Gibi Düşer Düşer Kalkarız Her Eylüle isyan Gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriÖyle bir yerdeyim ki , ne karanfil ne kurba var Öyle bir yerdeyim ki , öyle bir yerdeyim ki Bir yanım mavi yosun , dalgalanır sularda Bir yanım mavi yosun , dalgalanır sularda Dostum dostum güzel dostum ) 2 Bu ne beter çizgidir bu ) Bu ne çıldırtan denge ) Yaprak döker bir yanımız ) Bir yanımız bahar bahçe ) Öyle bir yerdeyim ki , bir yanım çığlık çığlıkğa Öyle bir yerdeyim ki , öyle bir yerdeyim ki Anam gider allah allah , kızım düşmüş sokağa Babam gider allah allah , oğul düşmüş sokağa Dostum dostum güzel dostum ) 2 Bu ne beter çizgidir bu ) Bu ne çıldırtan denge ) Yaprak döker bir yanımız ) Bir yanımız bahar bahçe ) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriZindanlardan tasa tasa kar beni Mamak´lardan Metris´lerden sor beni Diyarbekir´e kanla bastim mührümü Ceset ceset kefen kefen sar beni Bu türkü mor daglarin emanetidir Firari mahpuslara bir avuc su Bir türkü dilimi icerdekine Ceyiz sandiginda oyali yazma Memeye süt Ve baharin topraga bereketidir Sigmaz dört duvarin yanina dikenli tele Cesur bir mermidir amvzer yataginda bu Önü kitlik-kiran, zemheri Ardi ates gülü Kizilcik Ve meneksedir Bir teli asuri vurur, bir keldani Ve yesile calar her mevsim Petrol mavisini Kan kizilini Kavruk dudaklarin tuzunda tadi Firat´i, Dicle´yi vurur Heyy bree Sahin gagasinda can suretidir Gül benizlim sevdigim Bu türkü Mor daglarin emanetidir Gün kar yanigi yüze vuranda Derbesir gökce yürek Kasketi kederde gömlegi kan Sevdasi bir ucurumdur Gözleri kar tanesi, gözleri hancer Gözleri cesarettir Krizantem cicegidir emegi kan Elleri cesurdur ve de hünerli Mor daglarin ardinda Üc koca destan Üc koca dünya, üc denklem Üc sifre, üc atom cegirdegi ve Bir cakmak, bir kivilcim bir de dinamit Gün kar yanigi yüze vuranda Mor daglarin türküsü gelir Onlar günesin bagrinda ates Yeryüzünde bir taze cicektiler Namluda namusun fisengi Isyanda yürek Kara düste Bembeyaz gercektiler Bin yillarin sevdasi Nazlim Sabir kiyisinda Kin köpügü al almada Basaklarda gül dudaklarda hasret Söyle türkünü sen Erinme nazli bacim Aglamadan karalar baglamadan Kina gecelerinin sevincinde Lurk´de,Goven´de Temirhada |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriBenim sevdalarım yeni filizlenir Doymasada toprak can, can içinde Şu kara günlerim yeni beyazlanır Doymasada yürek can, can içinde Gül yüzlü gül destim Pirim ben sana küstüm İnan değil sana kastım Cahille sohbeti kestim Dost, dost Filizlerim kokar gül deste gibi Bülbül figan eder sanki yasta gibi Benim deli gönlüm yine hasta gibi Artar eksilmiyor can can içinde Gül yüzlü gül destim Pirim ben sana küstüm İnan değil sana kastım Cahille sohbeti kestim Dost, dost |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriFiliz filiz harelendim dağlara uymak için Kan gölünde kurulandım hayatı duymak için Kavgalara kuyulandım sabaha varmak için Kavgalara kuyulandım sabaha varmak için ![]() "Kekik kokusu duydum Kekik kokusu koynunda huysuz gecenin Uyandım birdenbire Haydi dedim yüreğim gidelim bu şehirden Bu şehir koparmak istiyor beni özlemlerimden Yorgunum; Çünkü yorgunluğumun yaşamak gibi bir anlamı var Yine de yaşamaktan duyduğum mutluluğun tadına Düşmanlarım ulaşamazlar ![]() ![]() ![]() Katarlar gelir geçer bir geceden bir geceye Yüreğim yare yare iz bırakır bin acıya Gün olur şafaklanır karanlıklar bin parçaya Gün olur şafaklanır karanlıklar bin parçaya ![]() Denizlerde dalgalandım taşları oymak için Doruklara sevdalandım ışığa doymak için Irmaklarda durulandım dağları duymak için Irmaklarda durulandım dağları duymak için ![]() "Bir kuş çiz yavrum yüzüme gözyaşınla Bir kuş tel tel kirpiklerim kanat olsun Bir kuş çırpınan kalbi dudağımda Bir kuş yavrum sıcaklığın beni bulsun ![]() Bahar gelmiş balam benim Bahar gelmiş dayanmış Dalda yaprak bebeciğim Suda köpük uyanmış Kuzulara özenmiş kızım benim Körpe sesler dinlenmiş Ay ışığında yanmış yavrucuğum Onun için beyazmış ![]() Şarkılar gelir geçer bir heceden bir heceye Yüreğim yare yare yankılanır bin acıya Gün olur ufalanır karanlıklar bin parçaya Gün olur ufalanır karanlıklar bin parçaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriÇocukluğum çıraklıkta geçti, kir-pas içinde Gençliğim korsan yürüyüşlerde, mitinglerde Hapse erken düştüm ![]() ![]() Küçük voltalardan bıktım, usandım Şimdi uçsuz bucaksız ovalarda Adımlarımı saymadan, geriye dönüp bakmadan Usanmadan, bıkmadan Deli taylar gibi koşmak istiyorum Ve görüyorsunki aşkı beceremiyorum Beni kendi halime bırak yavrucuğum Ben yolumu nasıl olsa bulurum Upuzun çayırlarda yalınayak koşmak istiyorum Saçlarım rüzgara konuk ![]() ![]() Göğsümün çeperini ölümle sınayan esaret Ve yüreğimi yararcasına zorlayan cesaret Kıyasıya vuruşsun istiyorum Koşmak ![]() ![]() Dönemezsem affet Firari gecelerin uzmanı olmuşum Bütün istasyonlarda afişim durur Beni bir çocuk bile bulur Dokunma bana çıldırırsın Dokunma bana sende ellerin tutuşur Koşmak istiyorum Eksozların, molozların, yağmaların kıyısından Onca insafsızlıkların, onca haksızlıkların Manzarasızlıkların, parasızlıkların Allahsızlıkların kıyısından Kimseye ve hiçbirşeye değmeden Ciğerlerimi yok edercesine koşmak istiyorum Koşmak istiyorum Şiirimin ve yumruğumun namusuyla Kavgaya karışmadan, tutuklanmadan ve küfür etmeden Kafamı kırarcasına koşmak istiyorum Avucunu son bir defa, ağlamadan tutmak istiyorum Gözlerim yüzüne küskün, sazım sevgine suskun Saati ayrılığa krmuşum olmaz teslimiyet Ziyan aklımı senle bozmuşum, içerim felaket Kurşunlara geleyim istiyorum Ölmek ![]() ![]() Sağ kalırsam affet Firari acıların uzmanı olmuşum Bütün telsizlerde adım okunur Beni bir korkak bile vurur Dokunma bana fişlenirsin Dokunma bana, sende yanarsın --->: Ahmet Kaya Şarkı Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Ahmet Kaya Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleriİnsanların yüzlerini göremiyorum Buğazım düğüm düğüm çözemiyorum İstesemde yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı tutsamda yırtsam Ah içim tutuşmasa elini tutsam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugün doğüm günüm gülüm Doğum günüm diyorsun doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem gelemem senelerce |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleriİnsanların yüzlerini göremiyorum Boğazım düğüm düğüm çözemiyorum İstesen de yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı Tutsam da yırtsam Ah elim tutuşmasa elini tutsam Susmasan konuşsan sesini duysam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugünüm Doğum günüm gülüm Doğum günüm diyorsun Doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce Sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene Karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem gelemem senelerce |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriDiyarbakır ortasında vurulmuş uzaırım Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım Bu dağlarda gençliğim cayı cayır yanarken Ay vurur gözyaşıma ben gecede kalırım Üzülme sen, üzülme başını öne eğme Gün olur kavuşuruz, dert etme Diyarbakır Ağlama sen ağlama kanlı bezler bağlama Bu yangın söner bir gün, ağlama Diyarbakır Diyarbakır yolunda toz olmuş dağılırım Bu hırçın depremlerle sarsılırım kanarım Arkadaşların yüzü ağır ağır solarken Gün doğar yaylalara, kahrımdan utanırım Ey fırtınalı bayır, ey mazlum Diyarbakır Dağlarında kızıl ateş, alnımda kızıl bakır Çiğdemler solar gibi, anneler yanar gibi Dizlerine döküldüm, ağlama Diyarbakır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı SözleriSevince ölesiye sevilir, kalınırdı Gidince kırılmış bir dal gibi gidilirdi Sonra şehirler uyur,kalbim örselenirdi Ne diyarbakır anladı beni, ne de sen Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen Gidince upuzun,kırılmış dallar gibi Üşürdü ömrümüz,saçakta kuşlar gibi Kederden geberten hasret ezberlenirdi Ne anılar anladı beni yar ne de sen Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen Geliyorum köpekler gibi acı çekerek Geliyorum hasretinin gözlerinde öperek |
![]() |
![]() |
|