Kardeş Türküler Şarkı Sözleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriKardeş Türküler - Ağlasam Mı? Mevlam gül diyerek iki göz vermiş Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı Dura dura bir sel oldum erenler Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı Yoksulun sırtından doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi söylemesem mi Mahzuni Şerifim dindir acını Bazı acılardan al ilacını Pir Sultanlar gibi dar ağacını Bilmem boylasam mı boylamasam mı SözMüzik: AMahsuni ŞERİF |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriAla Gözlü Nazlı Pirim Ala Gözlü Nazlı Pirim Gönül Senin Pervendedir Ben Severim Sen Kaçarsın İman Senin Nerendedir Sultanım Ali Lokmanım Ali Rehberim Ali Yetiş Ya Ali Derviş Alim Der Övdüğüm Aşkın Hayalin Kurduğum Suç Benim Değil Sevdiğim Sana Meyil Verendedir |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriAsfur 'Asfur talli mni ssibbek we elli ya lulu Xabbini 'andek xabbini daxlek ya lulu Iltillu inta min wayn alii mi n hudud I-ssema Iltillu cayi min wayn elli min-afas giban Iltillu risatek wayn elli farfatha zeman Nizlet 'ahaddu dam-a we cnahatu mitkiyyi We thadda bilard we kal beddi imsi we ma fiyyi Dum maytu'a kalbi sar yitwacc'a ala cruhatu Kbel ma ykessri-ihbas itkesser sawtu wi cnahatu Bir kus bakti pencereden 'Lulu' diye seslendi 'Beni yaninda sakla, sakla beni Ne olursun lulu "Sen neredensin"diye sordum ona "Gogun sinirindan" dedi "Nereden geliyorsun dedim?" "Komsunun evinden" dedi "Kimden korkuyorsun " dedim "Karga kafesinden " dedi "Tuylerin nerede" dedim "Zaman ucurdu " dedi Bir damla gozyasi suzuldu yanagindan Kanatlari bukuldu "Yere saglam basip kendi yolumda yuruyecegim" diyordu Onun yarali hali gibi Kalbimin yaralarida aci veriyordu bana Zindanin demirlerini kiramadan Kesildi sesi, kirildi kanatlari |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriDarıldım Darıldım darıldım ben sana canım Böyle mi olacaktı Vuruldum vuruldum bak sana kanım Yerde mi kalacaktı Mapusane içinde minderim kana battı Minderim kana battı Yahut bune haldır öldüm yedi yıldır Gardiyan çekti gitti Dağ gibi dag gibi ömrüm benim Ne çabuk söndü gitti Yoruldum yoruldum hal bilmezken Yaş geldi kırka çıktı Dirildim dirildim geride öldüm Dostlar bizi bıraktı Mahsuni gelir beyler Bizim yaylada yaylar Yahut delimiyim yok ölümüyüm Parlayan bizi paylar Ağlama sızlama anam benim Bir biter yaralar |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriDaşlı Gala Dağlara çen düşende, bülbüle gem düşende Ruhum bedende oynar yâdıma sen düşende Bu gala daşlı gala çıngıllı daşlı gala Gorhuram yâr gelmeye, gözlerim yaşlı gala Bulağ başı toz olar, üstü dolu gız olar Eyil desmalın götür, men götürsem söz olar Gızıl gül olmayaydı sararıp solmayaydı Bir ayrılıg, bir ölüm heç biri olmayaydı |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriDe Bila Be To gökyüzü, gökyüzü rüzgar vursun, uçsun mendil issızlığın içinde bir gülüm kaldım kışın ortasında ey dağ başındaki genç, yalnızlığın ne olduğunu bir sen bilirsin kaldım buralarda, bîçâreyim, kimseler yok, nerede bekleyenlerim? ey dağ başındaki genç, sen bilirsin sıcak yelin ne olduğunu hey, haydi aksın pınar kimse gelmedi, gitmedi yaşlı dedi: "delikanlı hoşgeldin," delikanlı dedi: "ben yolcuyum, rüzgarın peşine düştüm, geldim" ezmanê, ezmanê ba lêxe, rake desmalê ez bûme mîna guleke li nav çolê mame tenê di nava zivistanê de bêje xortê serê çiyan tu dizanî xerîbiyê lo malo! walle mame li ber malê, ku çarek nebê kanê mêvan; qet kes tune bêje xortê serê çiyan tu dizanî ax bayê germ hêê, de bila bêto de bila bê de bila bêto rûbaro hêê, kes nehêt û kes ne çît de bila bêto rûbaro pîrê go: "lo ciwano tu bi xêr hatî" ciwan go : "ez rêbiwar im, ketim dû bayê |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriDemme Demmê demmê demmê Ci xwes e demmê Werin hev ra bigrin He mesk û sem ê Cema me sûna ehl-î beytâne Sema meye têra cend qible rane Rîya me rîya dewdu îmamane Xizir hazir nazir li ser riya ne Emê biratî bikin rê tevdîr Em nabin hesîrê ber zulumên mîr E bên zemanên bêqeyd û binûr E rabe zemanên tarî û zuxur Dem dem dem Ne guzeldir dem Gelin birlikte tutalim Mesk ile sema Cemimiz ehl-i beytlerin yeridir Sevdamiz kac kibleye bedel Yolumuz oniki imam'in yoludur Hizir hazir nazir yolumuzdadir Kardesligi yol yordam yapacagiz Bey zulmunun esiri olmayacagiz Gelecek prangasiz aydinlik caglar Kalkacak karanlik zuhur caglari |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriDenize Yakılan Türkü Gün gelir sevda koyarsa Soluksuz seni Gün Olur yolun Düşerse Gurbet ellere Al bu dertten yüreğimi Dalgalara sal x 2 Kederin büyüyorsa kuytuluklarda Gidecek deniz yoksa, bulamadınsa Al bu dertten yüreğimi Yağmurlara ser x 4 |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriDile Mi Sevda Dile dile mi sewda Mine budelay xo re venda Venge mi si Oli Diwan Xizir mide di laj u zu zama Sewt mala dangade qediya Kinkore mal u gawan Budala Domunu tawigi guret Bira derera bi hira Xewera saye ama m're Vake six ama cixe hete ma Sewo budela tora berdi Di laj u zu zama Mi tomur kerd ve xo dest Cix sero kowto sema Sewda mi si Oli diwan Tiji silam da gile kowara Ezo dire gam bine hira Vake ciko kokum budela Mi va mra berdi Di laj zu zama Yuregim, yuregimin sevdasi ben, kendi kendime cagirdim sesim Ali divan'ina gitti Dedim: "Hizir ve bana iki ogul bir damadimi" Meret agilda kalmadi Davarin yemi, Cocuklar kizaklari aldilar Dereye dogru acildilar Kara haber bana geldi Dediler:"cig gelmis, bizim o tarafin cigi Onun icin, budala, senden goturdu Iki ogul bir damat" Curami aldim elime Cigin ustunde semaya girdim Sevdam gitti Ali Divan'ina Gunes daglarin uzerinden selam verdi Iki uc adim acildim ben Dedi:"Nedir yasli budala, soyle" Dedim :"Benden goturdu Iki ogul bir damat" |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeş Türküler Şarkı SözleriElo dîno Elo dîno, Elo dîno, Elo dîno, Elî Axayo Simbêl reş û xwînşêrîno, Elo dîno, Elî Axayo Qesra Elê mermer gişte Birca Elê mermer gişte Ew şûre beran pişte Jaro Elo, Eli Axayo Qesrê Elê nava rêyo Birca Elê nava rêyo Dengê du şêra wê têyo Jaro Elo bi şûr çûyêyo Dengê du şêra xweş tê Jaro Elo bi şûr geheştê Jaro Elo navda kuştê Söz: Anonim (Hakkari) Muzîk: Gelêrî-Vedat Yildirim |
|