![]() |
Ali Kınık Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriKüstün mü Bir tek sözüne kurban olurum Sitem mi ettin, küstün mü Ben senin işvene, cilvene ölürüm Selamı, sabahı kestin mi Her gece sokağın narası sensin Her sabah yüzümün karası sen Dizimde (düşümde) bıçak yarası sensin Sen belalına küstün mü Dediler ki; Cemile sözünden döndü Yüreğimde bir leylak yandı Hercai gönlün kimlere kandı Sevdiğin (şimdiki) benden üstün mü Her gece sokağın narası sensin Her sabah yüzümün karası sen Düşümde bıçak yarası sensin Sen belalına küstün mü Söz-Müzik: Ali Kınık ----------------------------------------------------------------------- Ey Kravatlı Çağdaş Köleler Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl? Yetim bir çocuğa bir şeker bile almamışken ,yediğiniz yemeklerin tadı nasıl? En güzel arabayı almak için,en güzel koltuk takımlarında oturmak için,en güzel telefonlarla anlamsız sohbetler edebilmek için,feda ettiğiniz hayatlar nasıl? Yanıbaşınıza zulümler yağarken,hayatınızda bir kez bile herhangi birşeye direnmeden,karşı çıkmadan,karılarınıza erkeklik yapmak nasıl? Gecenin en karanlık yerinde,hiç aklında yokken aslında,mazlum soydaşlarını hatırlayıp ağlamadan en azından,öylesine,işte öylesine yaşanıp heba olmuş bir hayat nasıl? Hani o kooperatiflerden aldığınız evlerinizde,ki bir gariban bile ayak basamadan,bir Tanrı misafiri ağırlamadan,ayaklarınızı uzatıp seyrettiğiniz filmler nasıl? Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl? ********************************************** Yanıbaşınızda garibana haraçlar kesilirken,dayaklar atılırken,yüzünüzü çevirip gittiğiniz evinizde çocuklarınıza sarılmak nasıl? Yine yanıbaşınızda,sokak ortasında kadınlar taciz edilirken,ses çıkarmadan gidip,evde kızkardeşinize gülümsemek nasıl? Tanrı'dan esirgediğiniz secdeyi,patronlarınızın ayaklarına sermek nasıl? Sokaklarda yatan insanlar varken,arabalarınıza örttüğünüz örtüler nasıl? Birileri şehit olup,karılarına künyeleri yollanırken,sizin karılarınıza aldığınız pahalı kolyeler nasıl? Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl? ******************************************* Şu alçak devrana beyaz dişlerinizi göstererek gülümsemek,memnun bir insan olabilmek, nasıl ya,nasıl!?? Hemen burnunuzun dibinde,müslümanlara tecavüz edilirken(ki müslüman olmasa da farketmez),bir kez bile en azından zalime küfretmeden yaşadığınız namuslu(!) hayat nasıl? Allah korkusundan çok,cep telefonunu kaybetme korkusunu taşımak nasıl? Çocuklarınız Amerikanlaştırılırken,İngilizleştirilirken,A raplaş tırılırken,fahişeleştirilirken,her sabah gülümseyerek uyanmak nasıl? Önce eşyaların,sonra kendinizin,sonra patronunuzun ve en sonunda da düşmanınızın kölesi olmak nasıl? Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl ya,nasıl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriGidelim Buralardan Takvimler eski bir kış akşamına asılı ![]() ![]() ![]() Gidelim buralardan ey kalbim! ![]() ![]() ![]() Nedir bu savruluş,bu talan,bu yalan ![]() ![]() ![]() Bu düş katili şehirler nedir? ![]() ![]() Gidelim buralardan ey kalbim! ![]() ![]() ![]() ************************************************** ***** Ben bir hayal kurmuştum,çocuktum,bağışla beni hayat! Kavgalara giriyordum,düşüyordum,kalkıyordum,seviyordum,s evdi ğime yalanlar söylüyordum kırmamak için ![]() ![]() ![]() Bir hayaldi işte altı-üstü,mazlumları kurtarıyordum,çiçekler alıyordum çiçekçi kadınlardan ![]() ![]() ![]() Çiçekleri tanıyordum da,rüzgarı tanımıyordum,bağışla beni hayat! Kara gözlü bir kızı seviyordum,"dâvâm" için vazgeçiyordum,ama o hep beni bekliyordu,hep beni ![]() ![]() ![]() Ne bileyim işte,böyle değildi ![]() ![]() ![]() Omzumuzda en ağır bozgunumuz ![]() ![]() Gidelim buralardan ey kalbim ![]() ![]() ![]() ************************************************** **** Hangi şehre gitsek,o şehir bize yabancı ![]() ![]() ![]() Hangi kapıyı çalsak,açan "o" değil ![]() ![]() ![]() Hiçbir plak bizim şarkımızı çalmadı ![]() ![]() ![]() Hiçbir yağmur ıslatmadı bizi,sırılsıklam ![]() ![]() ![]() Öfkemizi,sevgimizin beslediğini hiçkimse anlamadı ![]() Nereye gitsek gurbet,kime tutunsak hüsran,neyi sevsek kumdan bir kale ![]() ![]() ![]() Neresi olursa olsun,her ne olursa olsun,ama şimdi olsun,işte şimdi ![]() ![]() ![]() Gidelim buralardan ey kalbim! ![]() ![]() ![]() ************************************************** ** Bir varmış,bir yokmuş ![]() ![]() ![]() Bir masal kahramanı varmış,halbuki masal varmış,kahraman yokmuş ![]() ![]() ![]() Herşey büyülü bir masalmış,ne güzelmiş,ne güzel ![]() ![]() ![]() Bu gömlek bize biraz "dar gelmiş",bizi sıkmış ![]() ![]() ![]() Bu şehrin kadınları bizi masallarla uyutamamış,ne kadar acı ![]() ![]() Cebimizde şarkılar,koynumuzda şiirler ![]() ![]() ![]() Gidelim buralardan ey kalbim! ![]() ![]() ![]() ************************************************** ** Takvimler eski bir kış akşamına asılı ![]() ![]() ![]() Bundan kaçamadım işte ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimdeki yağmur,saçlarımdaki kar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi,"şimdi" yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şehir bizi öldürecek,vallahi! Gidelim buralardan ey kalbim! ![]() ![]() Gidelim ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------- Profesyonel Ülkücüler (!) Onlar, yaşatmak için değil, sadece yaşamak için vardır ![]() Onlar, ölmek için değil, ölümlerden kendilerine muhteşem hayatlar çıkarmak için vardır ![]() Onlar, afiş asmaz, eylem yapmaz, çalışmaz; bunları yapanları aşağılar, uşağı sayar,”uşak”larından da utanırlar üstelik ![]() Onlar, sosyetik partilerde, kokteyllerde, Anadolu’nun “kara ülkücüleri”ni düşmanına kötüleyerek kendini yükselttiğini sanan, her gittiği yolda ”yoldaşını bırakıp kaçan” salon kahramanlarıdır ![]() Onlar, mazisindeki binlerce şehidini ananları bile “eylül sendromu”na yakalanmış hasta ruhlar olarak tarif edenlerdir ![]() Onlar, profesyonellerdir ![]() ![]() ![]() Onlar, tercihleri, inançları, idealleri olanları takıntılı tipler olarak görüp aşağılayıcı bir tavır sergilerler ![]() ![]() Dedik ya, onlar profesyoneldir, aşkı anlamaz, hesabı anlarlar ![]() ![]() Onlar bize hep “akıl” verirler, ümit vermez, sevgi vermez, şefkat vermez, iş vermez; kapitalistleşmiş, liberalleşmiş, iğdiş olmuş, akıllara ziyan akıllar verirler ![]() Onlar,”ne bizimle, ne bizsiz” bir hayatın olmadığından muzdariptirler ![]() Onlar, hiç hesapsız, en son ne zaman bir insana selam verdiklerini hatırlamayanlardır ![]() Onlar, rütbeleri söküldüğünde bir hiç olduklarını, hatta “savaş suçlusu” sayılacaklarını bildikleri için rütbelerinin emir eri, koltuklarının kölesidirler ![]() Onlar, üstündekilere dalkavuk, altındakilere zalim ve gaddardırlar ![]() Onlar, hesaplarının üstünde bir hesap olduğunu bilmezler ![]() Velhasıl, onlar profesyoneldir, her yerdedirler ![]() ![]() ![]() “Profesyonel” ve “ülkücü” kelimelerinin yan yana duramayacağını bilenlere selam olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriKoca Reis(Ahmet Yılmaz’a ithaf) Hani derdik; hayat yalan Ölüm bize oyuncaktı Dünya’da tek kalsak bile Asla yılmak olmayacaktı Biz ne günler gördük Reis Ne kavgalar verdik Reis Gelen vurdu, yıkılmadık Bu da geçer hey koca Reis Şehitleri düşün Reis Eğilmesin başın Reis Neler geldi, neler geçti Bu da geçer hey koca Reis Kaderimiz buymuş bizim El yaşamış, biz ölmüşüz Kimi susmuş, kimi yitmiş Biz aşk içinde kalmışız O emekler hiç mi Reis Adam olmak suç mu Reis Bilmesinler, Allah bilir Bu da geçer hey koca Reis Şehitleri düşün Reis Eğilmesin başın Reis Neler geldi, neler geçti Bu da geçer hey koca Reis Söz-Müzik: Ali Kınık ----------------------------------------------------------------- Emanet Bu oyuna bir son versem Kalemimi kendim kırsam Abi eğer ben gidersem Oğlum sana emanet Bana benzer, tez kırılır Tez köpürür, tez durulur Çok içlidir, tez darılır Oğlum sana emanet Elini tut, yolu açık Düşer belki daha çocuk Gözü kara ama küçük Oğlum sana emanet Baba sabah gelir desen İnanır o ne söylesen Önce Allah ve sonra sen Oğlum sana emanet Söz-Müzik: Ali Kınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriYere Batsın Gittiğin günden beri ’’Ey kalbim! Sus’’ diyorum Avutmuyor hiç bir şeyi Ben seni istiyorum Şan, şöhret yere batsın Şiir, şarkı yere batsın Alkışlar yere batsın Ben seni istiyorum Kalemim kırık dökük Sazlara ’’sus’’ diyorum Nefesim, sesim sustu Ben seni istiyorum Şan, şöhret yere batsın Para, pul yere batsın Alkışlar yere batsın Ben seni istiyorum Söz-Müzik: Ali Kınık --------------------------------------------------------------- Bu Aşk Sana küstüm, sana kızdım Günahkar şarkılar yazdım Sana küstüm, sana kızdım Ölümlü türküler yazdım Kurşunlarla yıkılmazdım Yıktı beni bu aşk Kahredip dönerdim ama Ağır geldi gururuma Belalı bir uçuruma Çekti beni bu aşk Savruldu yüreğim çöle Taş olsa dönerdi küle Cehennem ateşi ile Yaktı beni bu aşk Söz-Müzik: Ali Kınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriUnuttun Mu Olmaz derdin olmaz oldu Haber bile gelmez oldu Rüyalarım hayır değil Unuttun mu sevdiğini Anmazmısın hiçbir yerde Ne şarkıda, ne şiirde İki yüzlü bir şehirde Unuttun mu sevdiğini Ne macera, ne yaz aşkım Sen benim onulmaz aşkım Bir yok gibi, bir hiç gibi Unuttun mu sevdiğini Anmazmısın hiçbir yerde Ne şarkıda, ne şiirde İki yüzlü bir şehirde Unuttun mu sevdiğini Söz-Müzik: Ali Kınık ----------------------------------------------------------------------------- Duvar Yazısı[Ali Ayşe'yi Seviyor] Cümle alem duydu beni Sen duymadın vicdansız Ne oldu oldu artık Saklaması imkansız Çocuklar bile biliyor ’’Ali, ayşe’yi seviyor’’ Çocuklar bile söylüyor ’’Ali, ayşe’yi seviyor’’ Adımızı yanyana Ağaçlara kazmışlar Mahalle allı morlu Duvarlara yazmışlar Çocuklar bile biliyor ’’Ali, ayşe’yi seviyor’’ Çocuklar bile okuyor ’’Ali, ayşe’yi seviyor’’ Varsın olmasın sonumuz Menekşemiz kurusun Şu üç günlük Dünya’da Koy, namımız yürüsün Çocuklar bile biliyor ’’Ali, ayşe’yi seviyor’’ Çocuklar bile söylüyor ’’Ali, ayşe’yi seviyor’’ Söz-Müzik: Ali Kınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriFeride Dam başında sarı çiçek oy oy Burdan geçek, Ürgüp’e göçek Nenni de feridem nenni Ürgüp’e vardığımız gece oy oy Hak yoluna kurban kesek Nenni de feridem nenni Gidiyom işte gör oy oy Hayalde gör, düşte gör Nenni de feridem nenni Kıymetimi bilemedin oy oy Bir soysuza düşte gör Nenni de feridem nenni Söz-Müzik: Anonim --------------------------------------------------------------------------- Olmuyor Ah seni nasıl unutsam, nasıl yorulsam Hangi kurşunla vurulsam, nasıl durulsam Başım alıp nerelere gitsem olmuyor Ne yapsam olmuyor yar yar Ne etsem olmuyor Başım alıp buralardan gitsem olmuyor Ne yapsam olmuyor yar yar Ne etsem olmuyor Ben bu yalan oyunlardan nasıl çekilsem Hangi namludan sıkılsam, nere yıkılsam Ecelimi avucumda tutsam olmuyor Ne yapsam olmuyor yar yar Ne etsem olmuyor Ölümümü avucumda tutsam olmuyor Ne yapsam olmuyor yar yar Ne etsem olmuyor Başım alıp buralardan gitsem olmuyor Ne yapsam olmuyor yar yar Ne etsem olmuyor Başım alıp bu şehirden gitsem olmuyor Ne yapsam olmuyor yar yar Ne etsem olmuyor Söz-Müzik: Ali Kınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriOlmadı Söz verdim kendime unutmak için Bambaşka bir hayat kurdum, olmadı O sessiz vedanın, o garip göçün Sebebini hayra yordum, olmadı Dedim; olsun bu da Dünya halları Tanrı, ayrılıkla sınar kulları Ellerinle diktiğin o gülleri Kendi ellerimle kırdım, olmadı Niye ömrüm geri dönmez eskiye Niye bu delilik, bu boşluk niye Meydan uslandırır yiğidi diye Beladan belaya girdim, olmadı Sanki ensemde bir zehirli bıçak Bir maziden böyle kaçılır ancak Ne varsa hediyen tespihi oyuncak Çöpe attım, yaktım, kırdım olmadı Akşam onbirde yatmayı denedim Sazımı kırıp atmayı denedim Köprüde balık tutmayı denedim Başıma ne işler sardım, olmadı Ayşe’deki resmine hiç bakmadım O kokulu mumlardan da yakmadım Gözlerini düşlerime sokmadım Her şeyinden uzak durdum, olmadı Bir boşlukta günümü gün eyledim Seni bir maziye sürgün eyledim Üç sene kendime yalan söyledim İşi gamsızlığa vurdum, olmadı Gördüm; insan ölür susuz, ekmeksiz Ama gördüm insan yaşar yüreksiz Dedim; herşey yalan, herşey gereksiz Namluya bir kurşun sürdüm, olmadı Şiir: Ali Kınık ------------------------------------------------------------------------------- Kurtlar Sofrası Sen bu kurtlar sofrasından Çıkamazsan ona yanarım Şerefli bayrağı burca Dikemezsen ona yanarım Oy yiğidim, oy civanım Tüketme umutlarını Zalimlerin tahtlarını Yıkamazsan ona yanarım Bu bir Halk’ın davasıdır Mazlumların duasıdır Ve bir elif sevdasıdır Çekemezsen ona yanarım Oy yiğidim, oy civanım Tüketme umutlarını Zalimlerin tahtlarını Yıkamazsan ona yanarım Söz-Müzik: Ali Kınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriSarız Bu ağıt bir hafta arayla iki evladını şehit vermiş bir annenin feryadıdır Pınar başıdır evimiz Sarız’dan geçer yolumuz Olmaz olsun böyle devran Çift gelir bizim ölümüz Nenni, nenni yavrum nenni Gülüm nenni, balam nenni Evim yıkıldı başıma Devrilince iki hezan Acep utanmaz mı ola Bizim yuvamızı bozan Nenni, nenni yavrum nenni Balam nenni, gülüm nenni Söz-Müzik: Anonim ----------------------------------------------------------------------------- Özlemişim Bıçak gibi gözlerini Gözlerini özlemişim oy O çocuksu nazlarını Nazlarını özlemişim oy Yıllar yılı gizlemişim, Seni ne çok özlemişim Büyü olsun, sihir olsun Her hece bir kahır olsun oy Varsın olsun, zehir olsun Sözlerini özlemişim Yıllar yılı gizlemişim, Seni ne çok özlemişim Şimdi ömrüm kışa döndü Şu hayatım düşe döndü oy Yattığım yer taşa döndü Dizlerini özlemişim Yıllar yılı gizlemişim, Seni ne çok özlemişim Söz-Müzik: Ali Kınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Kınık Şarkı SözleriKarayılan Karayılan der ki harbe oturak Kilis yollarından kelle getirek Nerde düşman varsa orda bitirek Vurun Antepliler, namus günüdür Nerde hayın varsa orda bitirek Vurun Antepliler namus günüdür Sürerim, sürerim gitmez gadana Soysuzun kurşunu da geçmez adama Varın söyleyin de soylu anama Analar da böyle yiğit doğurur Varın söyleyin de dertli anama Analar da böyle erkek doğurur Söz-Müzik: Anonim -------------------------------------------------------------------------- Odam Kireç Tutmuyor Odam kireç tutmuyor Kumunu katmayınca Sevda baştan gitmiyor Yar ile yatmayınca Odam kireçtir benim Yüzüm güleçtir benim Soyunda gir koynuma Terim ilaçtır benim Baba ben dervişmiyem Hırkamı giymişmiyem Ben sevdim eller aldı Niye ben ölmüşmüyem Söz-Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
|