![]() |
Grup Yorum Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriASKER KAÇAKLARI Köyün evleri karanlık Gökte yıldız pır pır eder Ben bir asker kaçağıyım Gelin bana bir tas su ver Neyleyim kusura kalma Elleri kınasız gelin Çalar asker kaçakları Kapıları geceleyin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriBERİVAN döşümüze ölüm basmış kardeşler karanlık da yağar canlar üstüne zincir sesleriyle sızlar bilekler gülerken bildiğim ağlar üstüne kucakta kucakta kalmış ölüler doğmadan gidenler haykıran gözler karanlıkta kana bulanan yüzler gözler göçtü parelendi yürekler dağlara çıkam dedim dosta ulaşam dedim dost ben senin derdinden dağlara mekan dedim söz: hasan hüseyin müzik: grup yorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriBÜYÜ büyü de baban sana büyü de büyü acılar alacak yokluklar alacak büyü de baban sana büyü de baban sana büyü de büyü bitmez işsizlikler açlıklar alacak büyü de baban sana büyü de baban sana büyü de büyü baskılar işkenceler kelepçeler gözaltılar zindanlar alacak büyü de baban sana büyü de büyü büyüyüp de on yedine geldiğinde baban sana idamlar alacak |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriÇAV BELLA İşte bir sabah uyandığımda Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav, çav, çav Elleri bağlanmış bulduğum yurdumun Her yanı işgal altında Sen ey partizan beni de götür Çav bella çav Beni de götür dağlarınıza Dayanamam tutsaklığa Eğer ölürsem ben partizanca Çav bella çav Sen gömmelisin ellerinle beni Ellerinle toprağına Güneş doğacak açacak çiçek Çav bella çav Gelip geçenler diyecek merhaba Merhaba ey güzel çiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriDAĞLARA GEL Başına bir hal gelirse (canım) Dağlara gel dağlara Seni saklar vermez ele (canım) Dağlara gel dağlara Bu canım aşka düşeli (canım) Aşk odu ile pişeli Yeşil dağlar menekşeli (canım) Dağlara gel dağlara Gevheri düştüm dillere (canım) Diyar-ı gurbet ellere Billahi vermem ellere (canım) Dağlara gel dağlara |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriDİRENİŞÇİLERİN CEVABI soyun dedi düşman inaçlarından dört kızıl ok fırladı yayından 17 ekim depremini yaratan o güçlü fırtınayı yaratan krallar imparatorlar beyler diktatörler yıkanız hey hep bir ağızdan türkü söyleyen karaburun'da çarpışan bedrettin yiğitleriyiz biz nerede doğum sancısı atlarımızı oraya sürdük kızgın ve kızıl kor atlarımızla hep dalgalı anaforlara daldık çok yendik çok yenildik topların tankların -ki ustasıyız- uçlarında sallanan bizlerdik hey stalingrad'da şaha kalktık filistin'lerde direndik kızıldere'de direndik düşüncelerimizi tarihimizin örs ve çekici arasında dövüp kavganın suyunda çelikleştirdik ip de geçirsen boyunlarımıza ya da bir kurşun alınlarımıza asla soyunmayız inancımızdan hey and dağları sierra'lar che'nin gül bahçeleriyiz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriMADENCİYE AĞIT Yeniçeltek Ocağı'ndan yükselir çığlıkları Yanar bedenler yitip gider yitip gider umutları Yazgıları kömür gibi kazar bitmez yerin dibi Bir tas yemek biraz ekmek Güneş görmez hiç yüzleri oy gülüm Hasret çöker yüreklere Toprak dolar gözlerine oy Haber ulaşır köyüne Yetim kalır oğlu kızı oy gülüm Bir gün gelir ocaklardan Kazma kürek ellerinde oy Yürüyünce yeryüzüne Değişecek yazgıları hey hey gülüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriSEHER YELİ KIZ kömür gözlü kız sen de sevdalara düstün demek düstün de daldın yangınlara yerin hazır haydi katıl bu kavgaya seher yeli kız sen de yarınlarını aldın deme aldın da girdin dalgalara bu kavgaya gece saçlı kız sen de anadan geçtin demek geçtin de kostun sevdalına ak duvaga |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriSTIEN I BJERGET se stien forsvinder i skyen der hvor stien forsvinder i skyen hvor klippen forsvinder i skyen kammerat der er dit hjem frihed frihed er din brud nu folkets længsel er din vej nu sammen går vi mod fascismen der hvor vinden møder tinderne der hvor stormer stryger over tinderne der hvor vandet springer af tinderne der hvor månen oplyser tinderne kammerat der skal du finde mænd og kvinder skal du finde piger drenge skal du finde sammen går vi mod fascismen vi skal ses i den røde morgen vi skal ses i den vågnende morgen vi skal ses i den sidste morgen vi skal ses i den nye morgen vi skal ses igen min elskende frihed frihed følg min elskede måne lys for min elskede sammen går vi mod fascismen söz: savage rose müzik: kürt halk ezgisi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriŞARKIŞLA Şarkışla'ya düşürmesin oy oy! Halkın sevdiği kulunu Gemerek'te çevirmişler Deniz Gezmiş'in yolunu ![]() Gece Elmalı'da kalmış oy oy! Hamamcı Ali'yi sormuş Uzatmalı itin biri Yusuf'u gafletle vurmuş ![]() Vay paşaların ordusu vay vay! Dünya şaştı böyle işe Ordu madalya göndermiş Yusuf'u vuran çavuşa ![]() Olaydım olaydım oy oy! Okur yazar olaydım Deniz mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriUĞURLAMA Bu kente yalnızlık çöktüğü zaman Uykusunda bir kuş olur ecelsiz Alıp da başını gitmek istersin Karanlık sokaklar kör,sağır,dilsiz Ey sevda kuşanıp yollara düşen Bilesin bu yollar dağlar dolanır Yare ulaşmadan düşersen eğer Yarına sesinin yankısı kalır Gecenin ucunda gün aralanır Yar sevdasıyla yürek bilenir Sızılı bir ırmak uğurlar seni Su olup akarsın kır çiçeklenir --->: Grup Yorum şarkı sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Grup Yorum şarkı sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yorum Şarkı SözleriUMUDUN ZEYBEĞİ Denizden bir damla koptu ![]() ![]() ![]() Billur mavi bir damla ![]() ![]() Doğruldu damladan Müjdat ![]() ![]() ![]() Ak Libaslı Bedrettin yiğitleri, verdiler Müjdat’ın avcuna ateşlerini ![]() ![]() ![]() Gördüler kakülleri kıvır kıvır, Kehribar, Mercan Boncuklu, beş dal örüklü aydın yörükleri ![]() ![]() ![]() Gördüler kardan kalkamayan keklikler ![]() ![]() ![]() Gördüler Ege Dağlarının yanan ateşini Dağlara yaslanır şimdi bizim efeler Avuçları kor alev gözleri kara mavzer Kırlarda şimdi umudun yeli eser Efem Egeye benzer Kolkola girince biz meyveye döner filiz Yayılır koyaklardan düze iner sesimiz Haydi efeler ![]() ![]() ![]() De yürüyün efelerim yeni doğan gün aşkına hey De yürüyün efelerim geldiğimiz dün aşkına hey De yürüyün özgürlüğe verdiğimiz can aşkına hey Büyüyor sevdamız yediveren gül gibi Söylüyor efeler umudun zeybeğini |
![]() |
![]() |
|