![]() |
Karpuz |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() KarpuzMEYVE - KARPUZ ![]() ![]() ve sulu bir karpuzla mükemmelleşir ![]() ![]() ![]() antik kalıntılardaki duvar resimlerinde karpuz resmedilmiştir ![]() ![]() Bugün dünyada yaklaşık 500 çeşit karpuz yetişmektedir ![]() ![]() Karpuz mayıs ve eylül aylarında ancak özellikle temmuz ortasından ağustos sonuna kadar bol miktarda bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kesmece karpuz alacaksanız içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı ve sulu soğuk bir karpuz yaz aylarının en lezzetli serinleticisidir ![]() ![]() 100 gr Karpuzda; Besinler
Birim Değer Kalori kcal 26 Protein g 0 ![]() Yağ g 0 ![]() Karbonhidrat g 7 ![]() Demir mg 0 ![]() Selüloz g 0 ![]() Kalsiyum mg 7 Fosfor mg 10 A vitamini iu 590 C vitamini mg 7 Potasyum mg 320
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
|