Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mutluluk

Mutluluk

Eski 09-07-2009   #1
b@ron

Mutluluk

Mutluluğun tarifini yapmaya çalışan öğrencilerimi izliyorum Dersin başında onlardan en mutlu oldukları anı ifade etmelerini istemiştim
Sınıfımın çalışkan kızlarından Yeliz

- Öğretmenim ben mutlu olduğum anı resim çizerek ifade edebilir miyim? diye sordu

-Tabii ki Yeliz dedim Ardından Rukiye, Gülşah hepsi mutluluklarını resim ile ifade edeceklerini söylediler Hepsini kabul ettim

- Arka sıradan Mehmet parmağını kaldırdı

- Söyle Mehmet

- Öğretmenim Yeliz arkadaşım resim ile mutluluğunu anlatacaksa Ben de şiir yazarak ifade etmek istiyorum

- Tamam yavrum, sen de şiir yazabilirsin

Sınıfımda bir çok farklı yüz olduğu gibi farklı farklı öğrenme biçimine sahip öğrencilerimde bulunuyordu Kimi, resim yaparak , kimi dinleyerek, kimi bizzat yazarak daha iyi öğrenebilirdi

- Bu farklı teklifler karşısında bende istediğiniz gibi ifade özgürlüğüne sahipsiniz diyerek öğrencilerimi serbest bıraktım Gerçekten hiç bir şey mutlu bir çocuğun gözlerinden parıltı kadar değerli ve güzel değildir Bu parıltı beni müthiş mutlu eder

Öğrencilerimin çalışmasını izlerken arka sıralarda oturan Ayşe’nin gözlerinden süzülen gözyaşlarıyla şaşkına döndüm Hemen yerimden kalkarak yanına gittim

- Ayşe ne oldu Niçin ağlıyorsun?

- Ayşe?

- Yok bir şey öğretmenim

Onun bu hali beni müthiş etkilemişti Niçin ağladığını da bana söylemek istemiyordu

- Haydi gel bakalım seninle biraz konuşalım Ayşe’yi sınıftan çıkardım Müdür Beyin odasında kimseler yoktu Oraya gittik

- Söyle bakalım Ayşe seni böyle ağlatan nedir? Merak ediyorum

Ayşe hıçkırıklar içinde ağlamaya başladı
- Hadi Ayşe bak beni de üzüyorsun Derdini söyle ki bende sana yardımcı olmaya çalışayım

-Öğretmenim siz bana yardımcı olamazsınız ki !

- Nerden biliyorsun Sen söyle bakalım derdini söylemeyen derman bulamaz Önce gözyaşlarını sil Göz pınarların yeterince çalıştı

Ayşe:
- Öğretmenim Benim Ahmet Amcam ve Ayşe Halam var İkisi de küçükken bir kemik rahatsızlığı geçirmişler Bu yüzden hiç ayağa kalkamıyorlar Ben 15 tatilde onlara gittim Beraberce spor yaptık

Onların parmaklarını çalıştırdım İkisi de ellerini yumruk yapamıyorlardı Şimdi yapıyorlar Öğretmenim bu halde olmalarına rağmen beni o kadar çok seviyorlar ki Ve benim yanımda hep mutlu gibi davranıyorlar

Öğretmenim birbirlerine kızdıkları zaman çoraplarını çıkarıyorlar birbirlerine atıyorlar Ben onlara çok üzülüyorum öğretmenim

Ve göz yaşları yeniden boşandı
Birkaç dakika sessiz kaldım Hıçkırıklarının azalmasıyla
- İnsanlar mutlu olmak için hep hayattaki arzularının gerçekleşmesini beklerler Aslında sağlığın mutluluk için yeterli olduğunu düşünmezler Amcan ve halan ise harika insanlar olmalı

Bir hastalıktan muzdarip olmalarına rağmen tüm yaşadıklarını kabullenerek mutlu olmayı başarıyorlar Onlar hepimize örnek olmalı Ayşe Ama sen ağlayarak hem kendini hem de onları mutsuz ediyorsun dedim

- Nasıl yani diye sordu

- Amcan ve halan senin ağladığını bilselerdi üzülmezler miydi?

Ayşe:
- Üzülürlerdi öğretmenim

- Hadi bakalım artık o mükemmel insanları üzme Sil gözyaşlarını

- Tamam öğretmenim

- Hadi lavaboya git elini, yüzünü yıka

Gitti elini ve yüzünü yıkadı Sınıfa beraber girdik Ayşe yerine oturdu Yazısını yazmaya başladı Çok merak ediyordum Acaba gözyaşlarıyla ıslattığı kağıdına neler yazacaktı

Yazısını bitirdi Yerinden kalktı Yazısında amcasının ve halasının yürüdüğü günü hayatında yaşayabileceği en mutlu gün olarak yazmıştı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com