![]() |
Mutluluk |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() MutlulukMutluluğun tarifini yapmaya çalışan öğrencilerimi izliyorum ![]() ![]() Sınıfımın çalışkan kızlarından Yeliz - Öğretmenim ben mutlu olduğum anı resim çizerek ifade edebilir miyim? diye sordu ![]() ![]() -Tabii ki Yeliz dedim ![]() ![]() ![]() - Arka sıradan Mehmet parmağını kaldırdı ![]() - Söyle Mehmet ![]() - Öğretmenim Yeliz arkadaşım resim ile mutluluğunu anlatacaksa ![]() - Tamam yavrum, sen de şiir yazabilirsin ![]() Sınıfımda bir çok farklı yüz olduğu gibi farklı farklı öğrenme biçimine sahip öğrencilerimde bulunuyordu ![]() ![]() - Bu farklı teklifler karşısında bende istediğiniz gibi ifade özgürlüğüne sahipsiniz diyerek öğrencilerimi serbest bıraktım ![]() ![]() ![]() Öğrencilerimin çalışmasını izlerken arka sıralarda oturan Ayşe’nin gözlerinden süzülen gözyaşlarıyla şaşkına döndüm ![]() ![]() - Ayşe ne oldu ![]() - Ayşe? - Yok bir şey öğretmenim ![]() Onun bu hali beni müthiş etkilemişti ![]() ![]() - Haydi gel bakalım seninle biraz konuşalım ![]() ![]() ![]() ![]() - Söyle bakalım Ayşe seni böyle ağlatan nedir? Merak ediyorum ![]() Ayşe hıçkırıklar içinde ağlamaya başladı ![]() - Hadi Ayşe bak beni de üzüyorsun ![]() ![]() -Öğretmenim siz bana yardımcı olamazsınız ki ! - Nerden biliyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Ayşe: - Öğretmenim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onların parmaklarını çalıştırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmenim birbirlerine kızdıkları zaman çoraplarını çıkarıyorlar birbirlerine atıyorlar ![]() ![]() Ve göz yaşları yeniden boşandı ![]() ![]() ![]() Birkaç dakika sessiz kaldım ![]() ![]() - İnsanlar mutlu olmak için hep hayattaki arzularının gerçekleşmesini beklerler ![]() ![]() ![]() Bir hastalıktan muzdarip olmalarına rağmen tüm yaşadıklarını kabullenerek mutlu olmayı başarıyorlar ![]() ![]() ![]() - Nasıl yani diye sordu ![]() - Amcan ve halan senin ağladığını bilselerdi üzülmezler miydi? Ayşe: - Üzülürlerdi öğretmenim ![]() - Hadi bakalım artık o mükemmel insanları üzme ![]() ![]() - Tamam öğretmenim ![]() - Hadi lavaboya git elini, yüzünü yıka ![]() Gitti elini ve yüzünü yıkadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazısını bitirdi ![]() ![]() ![]()
|