![]() |
Keşke Bir Fırsatım Daha Olsa |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Keşke Bir Fırsatım Daha OlsaMevcut fırsatları değerlendirme konusunda aktif olmayan bizler, hep “yeni fırsatlar” peşinde koşarız… Sık sık da kaybettiğimiz fırsatları hatırlayıp iç çekeriz: “Ah, keşke bir fırsatım daha olsa! ![]() ![]() “Ne olurdu bir şansım daha olsa! ![]() ![]() Oysa yakınmaya hiç gerek yok; çünkü her gün yeni bir fırsattır! Güneş her sabah “yeni bir şans” olarak doğar ![]() Hele de bugünler; Ramazan-ı mübarek en büyük fırsattır! Hayır adına, iyilik adına, güzellik adına ne yapacaksanız bugünlerde yapın! ![]() ![]() ![]() ![]() Ya da başlayıp askıya aldığınızı bugün bitirin! Unutmayın, iyi değerlendiremediğimiz günler, yarınlarda hasret soluğu olur ve “Keşke bir fırsatım daha olsa” yakınmasına dönüşür ![]() • Bir kitabımı yarım bırakmıştım… Üzerinden yıllar geçmiş, ama bir türlü yeniden ele alamamıştım… Eve bir arkadaşım geldi ![]() Sonra bana ne olduğunu sordu… Anlattım… “Çok güzel” dedi, “bunu hemen bitirip yayınlamalısın ![]() Ve ortaya “Boşlukta Yürümek” isimli romanım çıktı ![]() Fırsat bazen bir arkadaş kılığında kapınıza gelir, sakın geri çevirmeyin ![]() • Günün sabahında uyandığımızda bize Yaratıcı Kudret tarafından büyük bir fırsat daha verildiğini hatırlayalım… Öyle ya; binlerce kişinin öldüğü bir gece içinde uyanamayabilirdik… Uyandığımıza göre bize bir fırsat daha tanındı demektir ![]() Bize düşen bunu en iyi şekilde değerlendirmek ![]() • Bir tarihte oğlum seyahate çıkmıştı… Uzun süre haber alamadım… En kötü ihtimaller kafamda belirmeye başladı… Arkadaşlarına sordum, hastahaneleri, karakolları taradım, hiçbir yerde yoktu ![]() Birden onu çok özlediğimi hissettim ![]() Ne çare ki yanımda değildi ![]() Ellerim böğrümde kaldı… Oysa yıllar yılı yanımda, yanıbaşımda yaşamıştı, oğlum ![]() ![]() ![]() Derken, hasretim endişeye dönüştü: Acaba başına ne gelmiş olabilirdi? Bir taraftan başına gelebilecek ihtimalleri değerlendiriyor, bir taraftan da, oğlumu ufak-tefek hatalarından dolayı kırdığım, üzdüğüm için pişmanlık duyuyordum ![]() Çıkıp gelse bir daha asla üzmeyecektim… Kırmayacak, incitmeyecektim… Sonuçta o benim oğlumdu ve onu çok seviyordum ![]() Fakat bunu ona çok seyrek söylemiştim ![]() “Keşke şimdi yanımda olsaydı” diye düşündüm, “sarılır ve onu çok sevdiğimi söylerdim ![]() Ufak-tefek hatalarını tebessümle karşılardım… Kırıp dökmemeye daha çok özen gösterirdim… • Oğlum çıka geldi… Ve dostlar, maalesef hiçbir şey değişmedi ![]() Her şey “eski hamam eski tas” deyişindeki gibi kaldı! Çünkü kendi yaşadıklarımızdan bile ders almayı bilmiyoruz ![]() • Unutmayın her gün bir fırsat ve her gün bir ikramdır… Başta yaşadığımız her gün ikramdır… Kendi hayatımızla yaşayan yakınlarımızın hayatı ikramdır… Ve her an yeni bir fırsattır! Yavuz Bahadıroğlu - Vakit
![]() |
|