Şişte Kılıç Izgara |
09-05-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şişte Kılıç IzgaraŞişte Kılıç Izgara Malzemeler: yarım kg kılıç balığı 5-6 adet sert domates 1 orta boy soğan 7 büyük çorbakaşığı limonsuyu 5-6 defne yaprağı 1 büyük çorbakaşığı zeytinyağı 5-6 adet yesilbiber tuz, karabiber Hazırlanışı: 1) Derileri çıkarılmış balıkları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrınız Ya da balıkçıdan şiş olarak alınız 2) Balıkları tuzlayıp, biberleyiniz 3) Balıkların üzerine zeytinyağını, limon suyunu, sıkabildiğiniz kadar soğan suyunu, 5-6 defne yaprağını koyup, hepsini iyice karıştırınız 4) Bu durumda 7-8 saat bekletiniz 5) Sonra yağlanmış şişlere balık, aralarına yesilbiber, domates, soğan dilimleri koyarak diziniz 6) Fırının ızgara kısmında şişle beraber balıkları 10-15 dakika pişiriniz 7) Pişen balıkları ve diğer malzemeleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine zeytinyağı, limon karışımı döküp, servis yapınız Not: Büyük, dolgun etli balıklardan da şiş aynı şekilde yapılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|