![]() |
Afrika'nın Eğitim Ve Sağlık Sistemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afrika'nın Eğitim Ve Sağlık SistemiAfrika'nın eğitim ve sağlık sistemi Geleneksel Afrika toplumlarında çocuklar topluluk içinde eğitilir, yaşamlarını nasıl kazanacaklarını ve nasıl davranacaklarını ana babalarından, aile büyüklerinden öğrenirlerdi ![]() 19 ![]() ![]() ![]() Bugün Afrika'nın bağımsız hükümetleri, halklarını sanayileşmiş bir dünyanın yaşam biçimine hazırlamak gibi çok büyük bir eğitim göreviyle karşı karşıyadır ![]() ![]() ![]() Çağdaş bir devleti yönetmek için gerekli olan yönetici ve teknisyen kadrosunu yetiştirmek amacıyla birçok ülkede üniversiteler kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Fas ve Tunus'ta da eski Müslüman üniversiteleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Güney Afrika Cumhuriyeti'nde eğitim, bu ülkedeki ırkları birbirinden ayrı tutma politikasına uygun olarak kesin bir ayrımcılığa dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() Sömürge yönetimi altındayken çok az doktoru ve hastanesi olan Afrika'da bugün genel sağlık düzeyini yükseltmek, sıtma, uyku hastalığı ve veremle savaşmak için büyük çabalar harcanmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|