Içimden Geldi Bir Kaç şarkı Sözü (halay) |
08-29-2009 | #1 |
b@ron
|
Içimden Geldi Bir Kaç şarkı Sözü (halay)Bahçadan geliyor da elinde kürek Sıvamış kolları anam beyaz bir bilek Yaylıya mı gidiyon da barabar gidek Bensiz yayla yolları biter mi gelin Gamışlı özünde bir gelin gezer Gız gelişin de bağrımı ezer Sizin ellerde türedi mi böyle güzel Alırım ahdimi de gomam sen de gelin Kaynanalar çeksin halayı Baba kızın yok muydu Bu kız sana yük müydü Kör olası emmilerim Hiç oğlunuz yok muydu 3 Bir incecik ark dolanır O da vaktinde bulanır Ana besler el gönenir Verme beni yad ellere Kız eşin kınan kutlu olsun Yarinle ağzın tatlı olsun Vardığın yerler hoşnut olsun (Nakarat) Atladı geçti eşiği Sofrada kaldı kaşığı Büyük evin yakışığı Kardeşine verdi keşiği (Nakarat) Atımı çektim binek taşına Elim ulaşmıyor eyer başına Çağrın gelsin arkadaşıma Geçsin atının başına (Nakarat) DÜĞÜN TÜRKÜLERİ 1 Geldi gelin kınası Ağlasın kız anası Geldi düğün alayı Kaynanalar çeksin halayı Gelin allar giyinir Güveyine görünür Geldi düğün alayı Kaynanalar çeksin halayı Oğlan bizim kız bizim Çatlasın kız anası Geliyor düğün alayı 2 Kız anası kız anası Hani bunun öz anası Çağrın gelsin anasını Yaksın kızın kınasını Kız anası kız anası Başında mumlar yanası İşte geldik gidiyoruz Hani bunun öz anası Çattılar ocak taşını Kurdular düğün aşını Çağrın gelsin gardaşını Çeksin atının başını Biner atın gemlisine Gider yolun kumlusuna Komşu kızı gelin olmuş Haber verin emmisine Dikip büyüttüğüm otlar Belimi verdiğim dutlar İşte geldim gidiyorum Silip süpürdüğüm yurtlar