![]() |
Yozgat Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yozgat MutfağıYozgat Mutfağı Yozgat Mutfağı ARABAŞI Malzemesi Hamur için : • 5 kg su • 650gr un (12 kişiliktir) 5 litre suyun 3 litresi ateş üzerinde kaynatmaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba için : • Tavuk veya Hindi eti (göğüs) • 5 kg su • 5 kaşık un (yağsız kavrulmuş un) • 2 kaşık salça • 1 kaşık pul biber • 150 ve 200 gr yağ Tüm bu malzemeler çiğ olarak karıştırılıp ocağa konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MADIMAK Malzemesi : • 1 ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TESTİ KEBABI Malzemesi : • 1 adet Testi • 3 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|