Kızarmış Pasta |
08-26-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kızarmış PastaKızarmış Pasta Malzemeler Hamuru için: 2 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı limon suyu 7 yemek kaşığı maden suyu Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ Kreması için : 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 2,5 yemek kaşığı un (silme) 1 su bardağı süt 1 paket vanilya Yapılışı: Unun ortasını açın Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin 5 dakika yoğurun Humuru 1,5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin Hamuru iki eşit parçaya ayırın Unlanmış tezgaha kalınca açın Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın 10 cm çapında yuvarlaklar kesin Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin Sütü kalan şeker ile kaynatın Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin Vanilyayı ekleyip ateşten alın Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|