![]() |
Din Nasihattır |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Din Nasihattır![]() İmâm-ı Rabbânî hazretleri Buyurdu ki: "Sünnete çok sıkı sarılmak lâzımdır ![]() Bu sözleriyle de Peygamber efendimize uymak istemişlerdi ![]() ![]() "Resûlullah efendimiz bize vâz ediyordu ![]() ![]() ![]() Dedik ki: "Yâ ResûlAllah! Bu sözleriniz vedâ vâzına benziyor, bize vasiyet ediniz ![]() "Size vasiyetim olsun: Allah'tan korkunuz, bir köle bile emr-i ilâhîyi bildirse dinleyiniz ve yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmâm-ı Rabbânî hazretleri vasiyetine devamla şöyle buyurdu: "Dînimizin sâhibi Resûlullah efendimiz, nasîhatlerin en incelerini bile; "Din nasîhattır" hadîs-i şerîfi gereğince ihmâl etmediler ![]() ![]() ![]() Bundan evvel daha önce mübârek hanımına buyurmuştu ki: "Eğer ben senden evvel, bu sıkıntılarla dolu dünyâdan âhirete gidersem, benim kefenimi, senin mehr parandan aldırırsın ![]()
![]() |
|