![]() |
Liseli Kızlar Örtünmeye Zorlanıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Liseli Kızlar Örtünmeye ZorlanıyorHamas Liseli kızları örtünmeye zorluyor Hamas yönetimi altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki liselerde kız öğrencilerin örtünmeye zorlandığı bildirildi ![]() Filistin basınına ve haber ajanslarına konu olan uygulama için Hamas hükümeti Eğitim Bakanlığının yazılı bir talimatının olmadığı, okul yönetimlerinin bu yönde karar aldığı belirtildi ![]() Haberlere göre, dün yeni eğitim-öğretim yılının başladığı Gazze Şeridi’nde liselere giden kız öğrencilere, lacivert uzun pardösü giymek ve beyaz baş örtüsü takmak zorunda oldukları duyuruldu ![]() Beşir Er Reis Lisesinden bir kız öğrenci, arkadaşıyla birlikte kot pantolonla gittikleri okulda, hicap giymedikleri takdirde okuldan kovulmakla tehdit edildiklerini söyledi ![]() Gazze kentindeki bazı okulların giriş kapılarına yeni kıyafet zorunluluğuna ilişkin duyurular asıldığı da bildirildi ![]() ![]() Devlet okullarında okuyan Hristiyan kız öğrencilerin de aynı şekilde giyinmeye ve başlarını kapatmaya zorlandıkları ifade ediliyor ![]() Gazze’deki Hristiyan toplumuna ait bir okulda ise Müslüman kız öğrencilerin başlarını örtmelerinin yasaklandığı bildiriliyor ![]() Hamas yönetiminin Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise lise öğrencisi kızların örtünmeye zorlandıkları iddialarını yalanladı ![]() Bakanlık sözcüsü Halid Radi, Bakanlığın böyle bir kararının bulunmadığını, iddiaların okul idarelerinin uygun kıyafetle gelmeyen bazı öğrenciyi cezalandırmalarından kaynaklanmış olabileceğini söyledi ![]() Gazze Şeridi’ndeki hükümete bağlı 383 okulda 250 bin civarında öğrenci eğitim görüyor ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Liseli Kızlar Örtünmeye Zorlanıyor |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Liseli Kızlar Örtünmeye ZorlanıyorBu ülkede de reşit kızlar açılmaya zorlanıyor,eleştiri mi yapıyorsunuz anlıyamadım açıkcası ![]() ![]() ![]()
![]() |
|