![]() |
Tulumba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Tulumba TatlısıTulumba Tatlısı Malzemeler 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı ince irmik 1 çorba kaşığı nişasta 5 yumurta 1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr ![]() 3 su bardağı şeker 2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı ![]() 1 /4 limon suyu Hazırlanışı 1- Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır ![]() ![]() ![]() 2- Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur ![]() ![]() 4- Tava sallanarak pembe renkte kızartılır ![]() ![]() 5- Sonra şuruba atılıp karıştırılır ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tulumba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Tulumba TatlısıTulumba Tatlısı Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir tulumba tatlısı ![]() ![]() Malzemeler, Hamuru için, 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta 2,5 su bardağı un 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz 3 su bardağı su Şerbeti için, 4,5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Kızartmak için, 2 su bardağı ayçiçek yağı Hazırlanışı, Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte karıştırarak kaynatın ![]() Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin ![]() Şerbetin soğuması için oda sıcaklığında bekletin ![]() Hamurunu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tereyağını alın ![]() Kısık ateşte sürekli karıştırarak tereyağın erimesini sağlayın ![]() Tencereye un, şeker ve tuzu ekleyip hafif ateşte karıştırarak kavurun ![]() Tencereyi ocaktan indirip kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun ![]() Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip iyice karıştırın ![]() İrmik ve nişastayı hamura ilave edip özleşene dek karıştırın ![]() Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbası ya da temiz bir poşetin içine doldurun ![]() Poşetin ucunu delerek şekilli tulumba tatlıları yapın ![]() Kızartma yağını tencereye alıp soğukken tatlıları içine ekleyin ![]() Tatlıları orta dereceli ateşte nar gibi olana dek kızartın ![]() Tüm tatlılar kızardıktan sonra soğuk şerbetin içine ilave edin ![]() 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın ![]() Soğuduktan sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun Püf Noktaları, Yumurtaları hamura ilave edeceğiniz zaman hamur mutlaka ılık olmalıdır ![]() ![]() Tatlıyı ilk kez yağa atacağınız zaman yağ soğuk olmalıdır ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tulumba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#3 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Tulumba TatlısıÇok seviyorum canım çekti bir an : )
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tulumba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#4 |
inci_tanesi
|
![]() Cevap : Tulumba Tatlısıçok güzel ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tulumba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#5 |
alper1482
|
![]() Cevap : Tulumba TatlısıResimlerde cok güzel oldu ramazan ramazan oruç oruç :) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|