Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
delta, kanat, yelken

Yelken Kanat (Delta Kanat) Nedir

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yelken Kanat (Delta Kanat) Nedir




Yelken Kanat (Delta Kanat) nedir



Yelken kanat ya da diğer adıyla Delta kanat bir hava sporudur Bu spor, diğer hava sporlarından yamaç paraşütü ve planörcülüğün bir karışımıdır, ancak her ikisindeen de daha kolay ve daha ucuz bir hava taşıtına ihtiyaç duyar Daha çok alüminyum ya da kompozitten yapılmış bir iskeletinin bir kumaş ile kaplanmasıyla yapılmış bir kanattan ve onun altına pilotun binmesi için asılı biçimde bağlanmış bir tutunma düzeneğinden oluşur Kanat şekli delta (Yunan harfi Δ)biçiminde olduğu için çoğu zaman yelken kanat yerine delta kanat olarak anılır

Yelken kanat, süzülme prensibi ile çalışan bir serbest uçuş hava taşıtıdır Ağırlığı 15 ile 35 kg, hızı 25 ile 140 km/sa arasında değişir Dünya mesafe rekoru 700,6 km ile Manfred Ruhmer’e ait’dir(2001)

Yelken kanat ile biraz yüksekçe bir tepeden koşarak kalkış yapıp saatlerce havada kalınabilir Araç planörler gibi motorsuz uçmasına rağmen yerden yükselen sıcak hava akımlarını ve tepeye çarparak yükselen hava akımlarını yakalayarak binlerce metre yükselebilir Böylece bulut tabanına ulaşıp buluttan buluta atlayarak uzun mesafeler uçabilir Rüzgârlı bir günde rüzgarı karşılayan bir yamaçta uzun süre havada kalabilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.