Puf Böreği |
08-24-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Puf BöreğiPuf Böreği Sabah kahvaltıları, beş çayı, akşam yemeği yani günün her saati için kolayca hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifi Yanında bir bardak soğuk ayran ya da çayla muhteşem bir lezzete dönüşecek Puf Böreği Malzemeler, 2,5 su bardağı un 4 yemek kaşığı yoğurt Yarım paket kabartma tozu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Harcı için, 1 kase beyaz peynir 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Hazırlanışı, Harcını hazırlamak için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın İçine yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında hamur eldene kadar yoğurun Hamuru eşit iki parçaya ayırıp oklavayla incecik açın Açtığınız hamurdan cam kaseyle yuvarlak parçalar çıkarın Her bir parçanın içine 1 yemek kaşığı harç koyup ağzını sıkıca kapatın Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın Fazla yağını alması için pişen börekleri havlu kağıda çıkarın Sıcakken servis yapın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|