![]() |
"Gülü Arayan Adam”a Dönüşmek |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() "Gülü Arayan Adam”a DönüşmekGeçenlerde büroya gelirken, her gün kullandığım yolda yeni bir şeyler fark ettim: Yol boyunca güller, çiçekler, gelincikler açmıştı ![]() Bunu fark ettim, çünkü otomobili bu kez ben kullanmıyordum ![]() ![]() Ne dersiniz? Kendimizi tek konuya, yahut birkaç konuya (diyelim ki savaşa, paraya, işe, politikaya, ideolojiye) kilitlememizden dolayı, hayatın bazı güzelliklerini kaçırıyor olabilir miyiz? Yazının başlığı, aynı zamanda son kitaplarımdan birinin adıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ilkokul öğretmenimiz dedi ki: “Bugün değişik bir şey yapın, eve her gün kullandığınız yoldan değil de, başka bir yoldan dönün ![]() Üç kişi dışında kimse bu öğüdü tutmadı: O üç kişinin içinde ben de vardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolun iki tarafı yabani çiçeklerle süslüydü ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kulağımda Kalecik Deresi’nin çağıltısı, öbür kulağımda Karadeniz’in hırçın dalgalarının sesi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Her şey gerçekten de çok muhteşemdi ![]() Hayatın ve hayatı güzelleştiren her şeyin benim için (insan için) yaratıldığını sanırım ilk o gün fark ettim ![]() ![]() Ertesi gün, öğretmenimiz, kimlerin değişik yollardan eve döndüğünü sordu ![]() ![]() “Gel ve gördüklerini arkadaşlarınla paylaş ![]() Dilim döndüğü kadar muhteşem güzelliği anlattım ![]() ![]() ![]() En çok neye şaştım biliyor musunuz? Hani birlikte yürüdüğüm iki yol arkadaşım vardı ya: Bunlardan biri ilk teneffüste koluma girdi ve benim sınıfta anlattığım hiçbir şeyi görmediğini söyledi ![]() Anladım ki, görebilmek için bakmayı bilmek lâzım ![]() • Güzellikleri görebilmek için değişik yollar kullanmak bile gerekmeyebilir ![]() ![]() ![]() Her gün kullandığınız yola (her gün gördüğünüz kişilere) biraz daha dikkat edin, yeter ![]() Gözünüzden hep kaçırdığınız alımlı baharı belki o gün yakalarsınız, belki o gün fark edersiniz hayatın sırrını ve belki o gün tanışırsınız hayatın gülümseyen yüzüyle ![]() ![]() ![]() İyisi mi, siz önce kendinizle iyice bir tanışın: Gözbebeğinizdeki “yaşama sevinci”ni dikkatle bir okuyun ![]() ![]() ![]() Kendinizle birlikte hayata sımsıkı sarılın ve hayatı da okumaya başlayın ![]() Hayatı okuyabilmek için her gününüzü hep “ilk gün” olarak yaşayın ![]() ![]() ![]() Her yere ve her şeye “ilk kez” görüyormuşsunuz gibi bakın ![]() ![]() ![]() Gülleri, çiçekleri “ilk defa” kokluyormuş gibi koklayın ![]() ![]() ![]() Kelebekleri, renkleri, yıldızları “ilk” görüyormuş gibi yapın ![]() ![]() ![]() • Daha mutlu, daha huzurlu yaşamak için aslında dünyayı değiştirmemiz filan gerekmiyor, sadece dünyada hep var olan bazı güzellikleri fark etmemiz, bazen de keşfetmemiz gerekiyor ![]() Yani dünyaya değişik pencerelerden bakmayı öğrenmeliyiz ![]() Bunu yapabilmenk, hayata salt gözümüz ve beynimizle değil, biraz da yüreğimizle bakmayı gerektirir! Yani her bakışımıza biraz duygu katmalıyız ![]() ![]() ![]() Hadi hemen bugün eski olumsuzlukları ve eski olumsuzluklardan kaynaklanan bazı kötü alışkanlıkları değiştirip dünyamıza yeni bir pencere açalım ![]() ![]() ![]() Gökkuşağı’nın yedi renginde saklı sınırsız renk cümbüşünü, yıldız sağnağını, mehtabı, gece karanlığına sarınmış sır dolu güzellikleri görelim ![]() ![]() ![]() Menekşelere, şebboylara, yediverenlere dikkat edelim ![]() ![]() ![]() Kısacası, her güzelliğin bizi mutlu etmek için yaratıldığını bilerek hayata bakalım ![]() Unutmayalım ki, hayatın tümünü değil, sadece görmek istediğimiz parçaları görürüz!Geçenlerde büroya gelirken, her gün kullandığım yolda yeni bir şeyler fark ettim: Yol boyunca güller, çiçekler, gelincikler açmıştı ![]() Bunu fark ettim, çünkü otomobili bu kez ben kullanmıyordum ![]() ![]() Ne dersiniz? Kendimizi tek konuya, yahut birkaç konuya (diyelim ki savaşa, paraya, işe, politikaya, ideolojiye) kilitlememizden dolayı, hayatın bazı güzelliklerini kaçırıyor olabilir miyiz? Yazının başlığı, aynı zamanda son kitaplarımdan birinin adıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ilkokul öğretmenimiz dedi ki: “Bugün değişik bir şey yapın, eve her gün kullandığınız yoldan değil de, başka bir yoldan dönün ![]() Üç kişi dışında kimse bu öğüdü tutmadı: O üç kişinin içinde ben de vardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolun iki tarafı yabani çiçeklerle süslüydü ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kulağımda Kalecik Deresi’nin çağıltısı, öbür kulağımda Karadeniz’in hırçın dalgalarının sesi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Her şey gerçekten de çok muhteşemdi ![]() Hayatın ve hayatı güzelleştiren her şeyin benim için (insan için) yaratıldığını sanırım ilk o gün fark ettim ![]() ![]() Ertesi gün, öğretmenimiz, kimlerin değişik yollardan eve döndüğünü sordu ![]() ![]() “Gel ve gördüklerini arkadaşlarınla paylaş ![]() Dilim döndüğü kadar muhteşem güzelliği anlattım ![]() ![]() ![]() En çok neye şaştım biliyor musunuz? Hani birlikte yürüdüğüm iki yol arkadaşım vardı ya: Bunlardan biri ilk teneffüste koluma girdi ve benim sınıfta anlattığım hiçbir şeyi görmediğini söyledi ![]() Anladım ki, görebilmek için bakmayı bilmek lâzım ![]() • Güzellikleri görebilmek için değişik yollar kullanmak bile gerekmeyebilir ![]() ![]() ![]() Her gün kullandığınız yola (her gün gördüğünüz kişilere) biraz daha dikkat edin, yeter ![]() Gözünüzden hep kaçırdığınız alımlı baharı belki o gün yakalarsınız, belki o gün fark edersiniz hayatın sırrını ve belki o gün tanışırsınız hayatın gülümseyen yüzüyle ![]() ![]() ![]() İyisi mi, siz önce kendinizle iyice bir tanışın: Gözbebeğinizdeki “yaşama sevinci”ni dikkatle bir okuyun ![]() ![]() ![]() Kendinizle birlikte hayata sımsıkı sarılın ve hayatı da okumaya başlayın ![]() Hayatı okuyabilmek için her gününüzü hep “ilk gün” olarak yaşayın ![]() ![]() ![]() Her yere ve her şeye “ilk kez” görüyormuşsunuz gibi bakın ![]() ![]() ![]() Gülleri, çiçekleri “ilk defa” kokluyormuş gibi koklayın ![]() ![]() ![]() Kelebekleri, renkleri, yıldızları “ilk” görüyormuş gibi yapın ![]() ![]() ![]() • Daha mutlu, daha huzurlu yaşamak için aslında dünyayı değiştirmemiz filan gerekmiyor, sadece dünyada hep var olan bazı güzellikleri fark etmemiz, bazen de keşfetmemiz gerekiyor ![]() Yani dünyaya değişik pencerelerden bakmayı öğrenmeliyiz ![]() Bunu yapabilmenk, hayata salt gözümüz ve beynimizle değil, biraz da yüreğimizle bakmayı gerektirir! Yani her bakışımıza biraz duygu katmalıyız ![]() ![]() ![]() Hadi hemen bugün eski olumsuzlukları ve eski olumsuzluklardan kaynaklanan bazı kötü alışkanlıkları değiştirip dünyamıza yeni bir pencere açalım ![]() ![]() ![]() Gökkuşağı’nın yedi renginde saklı sınırsız renk cümbüşünü, yıldız sağnağını, mehtabı, gece karanlığına sarınmış sır dolu güzellikleri görelim ![]() ![]() ![]() Menekşelere, şebboylara, yediverenlere dikkat edelim ![]() ![]() ![]() Kısacası, her güzelliğin bizi mutlu etmek için yaratıldığını bilerek hayata bakalım ![]() Unutmayalım ki, hayatın tümünü değil, sadece görmek istediğimiz parçaları görürüz! Yavuz Bahadıroğlu / Vakit
![]() |
|