Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
laz, pidesi, tarifi

Laz Pidesi Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Laz Pidesi Tarifi




laz pidesi tarifi



Karadeniz pidesinin lezzetini hiçbir pide de bulamazsınız Pidenin lezzetli olabilmesi için fırının ısısından, pidenin servise sunulmasına kadar geçen sürede verilen emeğe bağlıdır

Hamur Malzemeler

6 kişilik, 700 ml su , 750 gr un, 1 tatlı kasığı yas maya , 1 çay kasığı seker , 1 yemek kasığı tuz

Kıymalı Pidenin Yapılısı

Tuz, un, seker ve yas maya su içinde eritiliriçersine azar azar un yedirilerek yoğrulur hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulduktan sonra, 30 dakika hamur dinlendirilir

Dinlendirilen hamur 200 gr olarak parççalanıp yumak haline getirilirYumak haline getirilen hamur daha kolay açılması için 15 dkbeklemeye alınırBekletilen hamur el yardımıyla kayık şeklinde 30-35 cm uzunluğunda 10-15 cm eninde açılırAyrı bir kapta kıymamız kavrulur ve içersine küp şeklinde soğan eklenirTuzunu da attıktan sonra soğumaya bırakılır Açılan hamurlara bu iç tercihine göre konur Açılan hamur ortasına boylamasına malzemelerden yeterince konur Malzemenin dışında kalan hamurlar malzemenin üzerine doğru kıvrılıp iki kenarda birleştirilerek kapatılır

Üzerine yumurta sarısından çırparak yapılan bulamaç sürülür 300 dereceli fırında pişirmeye bırakılır 10-15 dk fırında kaldıktan sonra ,çıkarılıp içersine tereyağı koyularak servis yapılır

Peynirli Pidenin Yapılışı

Peynirli pidenin yapılışında hamur kıymalı pidedeki gibi hazırlanır Su ,un,yaş,maya ,,seker,tuz, tüm pide çeşitleri için ortak malzemelerdirPeynirli pidenin ise ana malzemesi 400 gr köy peyniridir Peynirli pidenin yapılışı ,hamurun açılısı bakımından kıymalı pideden farklıdır 200 gr yumak halindeki hamur el yardımıyla 10 cm yarı çapında bir daire biçiminde fakat kenarları kıvrılarak bir yuvarlak havuz oluşturulurKıvrılan kenarlara yumurta sarısı sürülüp içersine daha önceden rendelenen Köy peyniri koyulup fırına sürülür 10-15 dk sonra fırından cıkarılıp servise sunulur

"Kıymalı ve Peynirli Pidelerin "dışında ; Kavurmalı, Sucuklu , Karışık, Kaşarlı, Kuşbaşı pide çeşitleride mevcuttur Bu çeşitlerin Yapılışları da Kıymalı pide yapılışına çok benzer Kıyma yerine diğer malzemeler kullanılmaktadır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.