![]() |
Mezun Olamayan öğrenciye Kredi Müjdesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mezun Olamayan öğrenciye Kredi Müjdesi![]() ![]() ![]() Üniversiteden normal sürede mezun olamayan öğrencilere kredi müjdesi ![]() ![]() ![]() Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin 2009-2010 öğretim yılında ödemesi gereken katkı payları belirlendi ![]() Buna göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden 71 TL ile 591 TL arasında katkı payı alınacak ![]() Öğrenci katkı payları tıp fakültesinde 591, devlet konservatuvarında 589, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinde 494, veteriner fakültesinde 386, hukuk fakültesinde 313, fen-edebiyat ve iletişim fakültelerinde 284 TL olarak belirlendi ![]() ![]() ''2009-2010 Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ile İkinci Öğretim Ücretlerinin Tespitine Dair Esaslar''a ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı ![]() Karara göre, öğrenci katkı payları 71 TL ile 591 TL arasında değişiyor ![]() Öğrenci katkı payını süresi içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılamayacak ve yenilenmeyecek ![]() ![]() Öğrenci katkı payı, bizzat öğrenci tarafından karşılanacak ![]() ![]() Öğrenci katkı payı iki eşit taksitte ödenecek ![]() ![]() Katkı kredisi almak için müracaat ettiğini belgeleyen ve 2009-2010 eğitim öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden, kayıt sırasında birinci taksit katkı payı alınmayacak ![]() ![]() Öğrenci katkı payları, ders sayısı ve yarı yıl süresine göre hesaplanmayıp yıllık olarak alınacak ![]() ![]() ![]() Lisans üstü öğrenimde öğrenci katkı payı öğrenci tarafından iki eşit taksitte ödenecek ![]() ![]() -YABANCI DİLLE EĞİTİM Yabancı dille eğitim yapan eğitim fakülteleri hariç olmak üzere, yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkı payı iki katı olarak alınacak ![]() Yabancı uyruklu öğrencilerden, mütekabiliyet esasına bağlı olarak üniversiteler arasında yapılacak işbirliği protokol hükümleri saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payının üç katı ödeme günündeki kur üzerinden döviz olarak defaten alınacak ![]() ![]() Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları öğrencilerinden, devlet (Milli Eğitim Bakanlığı) burslusu olarak yüksek öğrenim gören öğrenciler, 90 TL katkı payı ödeyecek ![]() ![]() -MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER- Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans veya lisans düzeyindeki yükseköğretim programlarından, program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilere devlet katkısı ödenmesi sürdürülecek ![]() Ancak normal öğrenim süreleri içinde mezun olamayanlardan öğrenci katkısı birinci yıl için yüzde 50, müteakip yıllar için yüzde 100 fazlasıyla alınacak ![]() Mezuniyet veya staj durumunda olup da öğrenimleri 1 yıl sonraya sarkan öğrencilerden ise ilk yarı yılda mezun olmaları halinde ikinci yarıyıl için katkı payı alınmayacak ![]() Lisansüstü öğrenim yapan araştırma görevlilerinden öğrenci katkı payı alınmayacak ![]() ![]() -AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMI- Anadolu Üniversitesinde açık öğretim programı uygulayan fakülte ve yüksek okulların 2009-2010 eğitim öğretim yılında tahsil ettikleri öğrenci katkı paylarının toplamının yüzde 20'sine kadar olan kısmı, söz konusu fakülte ve yüksek okullara akademik danışmanlık ve eğitim hizmeti veren öğretim kurumlarına aktarılacak ![]() Konu ile ilgili uygulama, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Anadolu Üniversitesinin birer temsilcisinden oluşan komisyon tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılacak ![]() Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatını kaybedenler, Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki maluller ile İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanların çocuklarından öğrenci katkı payı alınmayacak ![]() -İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ- Kararla, ikinci öğretim öğrencilerinden alınacak öğrenim ücretleri de belirlendi ![]() Bu öğrencilerin öğrenim ücretleri iki eşit taksitte ödenecek ![]() ![]() Öğrenim ücretleri ders sayısı ve yarı yıl süresine göre hesaplanmayıp yıllık olarak alınacak ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda, mezuniyet veya staj durumunda olup da öğrenimleri 1 yıl sonraya sarkan veya erken mezun olan öğrencilerden ilk yarı yılda mezun olmaları durumunda ikinci yarıyıl için öğrenim ücreti alınmayacak ![]() -ÖĞRENİM ÜCRETİ TAKSİTİNİ ÖDEMEYENLER HAKKINDA YAPILACAK İŞLEM- Öğrenim ücretlerinin birinci taksitini ödemeyenlerin kayıtları yapılmayacak ve yenilenmeyecek ![]() İkinci taksitlerini ödemeyen öğrencilere ise bir aylık ek süre tanınacak ![]() ![]() İkinci öğretimdeki öğrencilerden süreleri sonunda mezun olamayanların öğrenim ücretlerinde herhangi bir artış yapılmayacak ![]() 2009-2010 ÖĞRETİM YILINDA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERDEN 71 İLE 591 TL ARASINDA KATKI PAYI ALINACAK Yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin 2009-2010 öğretim yılında ödemesi gereken katkı payları belirlendi ![]() Buna göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden 71 TL ile 591 TL arasında, ikinci öğretimdeki öğrencilerden ise 770 TL ile 4 bin 268 TL arasında katkı payı alınacak ![]() Resmi Gazete'de yayımlanan, ''2009-2010 Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ile İkinci Öğretim Ücretlerinin Tespitine Dair Esaslar''a ilişkin Bakanlar Kurulu Kararına göre örgün yükseköğretim öğrencilerinden alınacak katkı payları şöyle: FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENCİ KATKISI Tıp Fakülteleri 591 Diş Hekimliği Fakültesi 494 Eczacılık Fakültesi 494 İTÜ İşletme Fakültesi Müh ![]() Mühendislik Fakültesi 387 Mimarlık Fakültesi 387 Müh ![]() Mühendislik ve Tekn ![]() ![]() Mimarlık ve Tasarım Fak ![]() İnşaat Fakültesi 387 Makina Fakültesi 387 Maden Fakültesi 387 Elektrik-Elektronik Fak ![]() Kimya Metalurji Fak ![]() Uçak ve Uzay Bil ![]() Ziraat Fakültesi 387 Orman Fakültesi 387 Veteriner Fakültesi 386 Gemi İnş ![]() ![]() ![]() Deniz Bilimleri Fakültesi 316 Su Ürünleri Fakültesi 316 Denizcilik Fakültesi 316 Sanat ve Tasarım Fakültesi 316 Güzel Sanatlar Fakültesi 316 Tekstil Tekn ![]() ![]() Hukuk Fakültesi 313 İktisat Fakültesi 313 İşletme Fakültesi 313 Siyasal Bilgiler Fakültesi 313 İktisadi ve İdari Bilimler Fak ![]() Fen Fakültesi 284 Fen-Edebiyat Fakültesi (Fen Programı) 284 Dil Tarih ve Coğrafya Fak ![]() İlahiyat Fakültesi 284 Eğitim Fakültesi 284 Mesleki Eğitim Fakültesi 284 Sağlık Eğitim Fakültesi 284 Endüstriyel San ![]() ![]() ![]() Ticaret Turz ![]() ![]() Eğitim Bilimleri Fakültesi 284 Sağlık Bilimleri Fakültesi 284 Edebiyat Fakültesi 284 Fen-Edebiyat Fakültesi (Edebiyat ve Sos ![]() ![]() İletişim Bilimleri Fakültesi 284 İletişim Fakültesi 284 Tıbbi Biyolojik Bil ![]() ![]() Fizik Tedavi ve Reha ![]() ![]() Teknik Eğitim Fakültesi 281 Açıköğretim Fakültesi 71 Yabancı Dil Destek Birimleri, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları ve Yabancı Dil Hazırlık Okulları için kazanılan fakültenin, yüksekokulun ve bölümün katkı payı ödenecek ![]() YÜKSEKOKULLAR- Yüksekokullar için belirlenen katkı payları da şöyle: FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENCİ KATKI PAYI Devlet Konservatuvarı 589 Sivil Havacılık Yüksekokulu 470 Mesleki Teknoloji Y ![]() ![]() Tütün Eksperliği Y ![]() ![]() Ev Ekonomisi Y ![]() ![]() Bankacılık ve Sigorta ![]() ![]() ![]() Uygulamalı Bilimler Y ![]() ![]() İlahiyat Meslek Y ![]() ![]() Sağlık Yüksekokulları 190 Endüstriyel Sanatlar Y ![]() ![]() Takı Tek ![]() ![]() ![]() Beden Eğit ![]() ![]() ![]() Spor Bilimleri Tek ![]() ![]() ![]() Fizik Ted ![]() ![]() ![]() ![]() Hemşirelik Yüksekokulu 190 Ulaştırma Y ![]() ![]() Ormancılık M ![]() ![]() ![]() Engelliler Entegre Y ![]() ![]() Tapu Kadastro M ![]() ![]() ![]() Meslek Yüksekokulları 190 Sağlık Hizmetleri M ![]() ![]() ![]() Turz ![]() ![]() ![]() ![]() Turz ![]() ![]() ![]() ![]() Sivil Havacılık M ![]() ![]() ![]() Sosyal Bilimler M ![]() ![]() ![]() Teknik Bilimler M ![]() ![]() ![]() Su Ürünleri M ![]() ![]() ![]() Uzaktan Eğitim M ![]() ![]() Adalet Yüksekokulu 190 Denizcilik Y ![]() ![]() Deniz İşl ![]() ![]() ![]() ![]() Lisansüstü Öğretim 258 İKİNCİ ÖĞRETİM Yükseköğretim kurumlarında yapılacak ikinci öğretimde öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti ise şöyle belirlendi: FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENİM ÜCRETİ Veteriner Fakültesi 2 ![]() Tıbbi Biyolojik Bil ![]() ![]() ![]() Fizik Tedavi ve Reha ![]() ![]() ![]() Gemi İnş ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz Bilimleri Fakültesi 1 ![]() Su Ürünleri Fakültesi 1 ![]() Denizcilik Fakültesi 1 ![]() Sanat ve Tasarım Fakültesi 1 ![]() Güzel Sanatlar Fakültesi 1 ![]() Tekstil Tekn ![]() ![]() ![]() ![]() Mühendislik Fakültesi 1 ![]() Mimarlık Fakültesi 1 ![]() Müh ![]() ![]() Mühendislik ve Tekn ![]() ![]() ![]() Mimarlık ve Tasarım Fak ![]() ![]() İnşaat Fakültesi 1 ![]() Makina Fakültesi 1 ![]() Maden Fakültesi 1 ![]() Elektrik-Elektronik Fak ![]() ![]() Kimya Metalurji Fak ![]() ![]() Uçak ve Uzay Bil ![]() ![]() Ziraat Fakültesi 1 ![]() Orman Fakültesi 1 ![]() Fen Fakültesi 1 ![]() Fen-Edebiyat Fakültesi (Fen Programı) 1 ![]() Hukuk Fakültesi 1 ![]() İktisat Fakültesi 1 ![]() İşletme Fakültesi 1 ![]() Siyasal Bilgiler Fakültesi 1 ![]() İktisadi ve İdari Bilimler Fak ![]() ![]() Teknik Eğitim Fakültesi 1 ![]() Dil Tarih ve Coğrafya Fak ![]() ![]() İlahiyat Fakültesi 1 ![]() Eğitim Fakültesi 1 ![]() Mesleki Eğitim Fakültesi 1 ![]() Sağlık Eğitim Fakültesi 1 ![]() Sağlık Bilimleri Fakültesi 1 ![]() Endüstriyel San ![]() ![]() ![]() ![]() Ticaret Turz ![]() ![]() ![]() Eğitim Bilimler Fak ![]() ![]() Edebiyat Fakültesi 1 ![]() Fen-Edebiyat Fakültesi (Edebiyat ve Sos ![]() ![]() İletişim Bilimleri Fakültesi 962 İletişim Fakültesi 962 YÜKSEKOKULLARDA İKİNCİ ÖĞRETİM- Yükseköğretim kurumlarında yapılacak ikinci öğretimde öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri de şöyle: FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI ÖĞRENİM ÜCRETİ Devlet Konservatuvarı 4 ![]() Sivil Havacılık Yüksekokulu 4 ![]() Engelliler Entegre Y ![]() ![]() ![]() Mesleki Teknoloji Y ![]() ![]() ![]() Tütün Eksperliği Y ![]() ![]() ![]() Ev Ekonomisi Y ![]() ![]() ![]() Bankacılık ve Sigorta ![]() ![]() ![]() ![]() Uygulamalı Bilimler Y ![]() ![]() ![]() İlahiyat Meslek Y ![]() ![]() ![]() Sağlık Yüksekokulları 1 ![]() Endüstriyel Sanatlar Y ![]() ![]() ![]() Takı Tek ![]() ![]() ![]() ![]() Beden Eğit ![]() ![]() ![]() ![]() Spor Bilimleri Tek ![]() ![]() ![]() ![]() Fizik Ted ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemşirelik Yüksekokulu 1 ![]() Ulaştırma Y ![]() ![]() ![]() Ormancılık M ![]() ![]() ![]() Denizcilik Y ![]() Deniz İşl ![]() ![]() ![]() ![]() Tapu Kadastro M ![]() ![]() ![]() Meslek Yüksekokulları 770 Sağlık Hizmetleri M ![]() ![]() ![]() Turz ![]() ![]() ![]() ![]() Turz ![]() ![]() ![]() ![]() Sivil Havacılık M ![]() ![]() ![]() Sosyal Bilimler M ![]() ![]() ![]() Teknik Bilimler M ![]() ![]() ![]() Adalet Meslek Yüksekokulu 770 Su Ürünleri M ![]() ![]() ![]() Uzaktan Eğitim M ![]() ![]() ![]()
![]() |
|