![]() |
Bitlis Büryan Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitlis Büryan KebabıBitlis Büryan Kebabı Bitlis Büryan Kebabı Büryan Kebabı: Anadolu’nun bazı yerlerinde yapılan Tandır Kebabından oldukça farklı olan Büryan Kebabı için “hevür” denilen erkek keçi (teke) eti tercih edilir ![]() Büryan kebabının yapılışındaki en önemli araç olan tandırın ebadı şöyledir: Ham toprakta 25 metre derinliğinde bir çukur kazılır çukurun ağız genişliği 45 cm ![]() ![]() ![]() Özel olarak seçilen nazik etten gövde halinde parçalanmadan hazırlanan büryan önce iyice yıkanır ve ince tuzla iyice tuzlanır tuzlama işi uzmanlık gerektirmekte olup etin durumuna göre ayarlanmalıdır ![]() Tandırın içinde yakılan ateşin kor haline gelmesi beklendikten sonra tandırın dibine bakır bir kazanda bir miktar su konur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|