![]() |
Sağır ve Dilsiz Hecelerim Vardı... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Sağır ve Dilsiz Hecelerim Vardı...Sağır ve dilsiz hecelerim vardı Gıyabında tutuklama kararı çıkartılmış şiirlerim vardı İltica etmiştim yüreğine bir gece vakti Yokluğun iç savaş çıkartırdı bedenimde sonra ![]() ![]() ![]() Gitmeliyim “biz”den En tenha köşelerde kuytu bir memlekete Ayaz akşam vakitlerinde düşmeliyim yollara Bir yanım sensizliğe yanarken diğer yanım üşüyor Yüzüm kaçaktır gözlerinde Gözlerim firaridir bilinmez şehrin ışıklarında Zifiri karanlıklar taşırken beni geceden geceye Bir yanımda sen diğer yanımda … Yağan yağmurun son hecesiyim artık
Bardaktan boşalırcasına dökülür sana dair şiirlerim Hasretin tam onikisinde (d)üşüyorum yine sana Bir yanım gözlerinin mavisine diğer yanım avuçlarına Ölümlerden ölüm beğenirim intiharlarıma Ölüm kokusu sarmışken alacakaranlık akşam vakitlerini Sarhoş naralarım delecek gecenin ortasını Dokunmayın şimdi bana Düş kokulu gecenin ıssızlığına dalmışım Ben bugün hüzünlere adamışım kendimi Yarın sana uyanmak için Ben bugün sessiz bir harfin sensizliğe söylenen sesli harfiyim Dokunmayın şimdi bana Ölümlerden ölüm beğeniyorum intiharlarıma Paslı bir bıçak ucu boynumu kesmekte Sivri bir hançere yaslamışım gövdemi 7 ![]() Bir masalın son cümlesiyim artık Bir yanım var diğer yanım yok… alıntı
|