Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
battalgazi, dede, fetih, hal, hötüm, minaresi

Hal Fetih Minaresi (Hötüm Dede Minaresi) (Battalgazi)

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hal Fetih Minaresi (Hötüm Dede Minaresi) (Battalgazi)

Hal Fetih Minaresi (Hötüm Dede Minaresi) (Battalgazi) Malatya Battalgazi ilçesi’nde bulunan Hal Fetih Minaresi XIII yüzyılın ilk yarısına tarihlendirilmektedir Şahabiye-i Kübra Medresesi’nin güneyinde bulunan bu minarenin camisi yıkılmış ve günümüze gelememiştir

Minare kaba yontma taş bir kaide üzerinde, sekizgen bir pabuç kısmının üzerinde yükselmektedir Silindirim gövde tuğladan olup şerefesi ve petek kısmı yıkılmıştır
Minarenin Pabuç kısmının üzerinde ve şerefe altında firuze renkli yıldız şeklindeki çinilerin oluşturduğu bir bordür bulunmaktadır Ancak bu çini şeritten de günümüze çok az çini parçası gelebilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com