![]() |
Muş Varto İlçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muş Varto İlçesiMuş Varto ilçesi Muş Varto ilçesi VARTO İLÇESİ TARİH Varto adının Urartulardan geldiği binmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() COĞRAFYA Muş İlinin kuzeyinde yer alan Varto İlçesi doğusunda Bulanık İlçesi kuzeyinde Tekman ve Hınıs İlçeleri ile batıda Solhan ve Karlıova İlçeleri ile çevrilidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NÜFUS 2000 Yılı Genel Nüfus sayımı kesin olmayan sonuçlarına göre İlçemizde 46 178 nüfus mevcudu vardır ![]() ![]() İDARİ YAPI İlçede Varto Belediyesi adıyla bir adet Belediye mevcuttur ![]() ![]() SOSYAL DURUM İlçe 1966 yılında geçirdiği deprem afeti sonucunda konut yönünden büyük bir tahribata uğramıştır ![]() ![]() ![]() İlçemiz Merkezi ve köylerinde yaşayan halkın büyük bir bölümü hayvancılıkla ve ondan sağladığı gelirler ile geçim ve yaşantısını sürdürmektedir ![]() ![]() İlçemizde iş ve çalışma hayatını etkileyebilecek işyerleri bulunmadığından yaz aylarında hayvansal ürünleri değerlendiren ve İlçe Merkezinde kurulu olan bir adet kaşar peyniri üreten küçük tip mandıra mevcuttur ![]() ![]() EĞİTİM Eğitim hizmetleri 1 Adet Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 3 Adet Ortaöğretim Okulu (Varto Lisesi Endüstri Meslek Lisesi ve İmam-Hatip Lisesi) 2 Adet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve 77 adet İlköğretim Okulu ile yürütülmektedir ![]() İlçemizde eğitim öğretim oranı %93'dür ![]() ![]() EKONOMİ Varto İlçesi hayvancılığa dayalı ekonomik bir yapıya sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ULAŞTIRMA İlçenin Muş’a uzaklığı 60 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MAHALLİ İDARELER İlçemizde 1 adet Varto Belediyesi ismi ile Belediye mevcuttur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|