![]() |
Ağrının Yöre Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrının Yöre MutfağıAğrının yöre mutfağı Ağrının yöre mutfağı YÖRE MUTFAĞI: Abdigor Köftesi: En tanınmış yemeği Abdigor Köftesi’dir ![]() ![]() ![]() Goşteberg; Et: Tereyağı soğan salça ve aynı addaki ot harmanlanıp hayvan postuna doldurulur ve nemli toprağa gömüldükten sonra üzerinde ateş yakılarak pişirilir ki buna buğulama da denir ![]() Selekeli(Saç Kavurma): Taze oğlak veya kuzu etinin tereyağında kazırtıldıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökülmesiyle hazırlanan ber et yemeği çeşididir Haşıl; Çaşır otu kabuğu alınmış buğday(çiğ den) suda kaynatılır ![]() ![]() ![]() Toprağın ve iklimin sebze tarımına fazla elverişli olmaması yüzünden sebze üretimi yetersizdir ![]() ![]() Hengel haşıl erişte kuymak kete bişi erdek hasude bulgur pilavı yalancı köfte ekmek aşılalanga ayran aşı haliseçiriş ketesi murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası |
![]() |
![]() |
|