Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkâride, sosyal, yapı

Hakkari'de Sosyal Yapı

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkari'de Sosyal Yapı

Hakkari'de sosyal yapı

Hakkari'de sosyal yapı

SOSYAL YAPI

Sosyal yapıyöreden yöreyetarihi coğrafi ekonomik yapı ve eğitim durumuna bağlı olarak farklıklar gösterir Yöremiz MÖ 700 yıllarına uzanan tarihi geçmesine rağmen coğrafi yapısından kaynaklanan başka kültürlerle ciddi bir alış verişi olmayan kendine kapanık bir sosyal yapı görüntüsü vermektedir

İl topraklarının büyük bir kısmının bozkır ve dağlarla kaplı olması dağlarında yükseltilerinin fazla olması yöre insanini ekonomik bakımdan hayvancılığa bağımlı hale getirmiştir Tarıma elverişli kültür arazisinin azlığı iklimin karasal olması da bunda önemli rol oynamıştır Bunun tabii sonucu olarak yöre halkı sabit ve toplu yerleşme yerine bağlı kalmamış hayvanlarını otlamak için yari göçebe hayati diğer bir değişle hayvancılık eksenli bir hayati yasamak zorunda kalmıştır Eğitim ve ulaşım hizmetlerinin yetersizliği yukarıdaki olumsuzluklara eklenince ; Türkiye’nin diğer yörelerinden farklı mesken durumundan zoma yaşantısınaevlenme adetlerinden doğum ve ölüm adetlerine aile yapısından aşiretsel yapıya mahalli kıyafetlerden beslenme çeşitlerine kadar alışılmadık bir sosyal yapı profili çıkıyor karşımıza Bu sosyal yapı içerisinde çok otantik güzellikler bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com