![]() |
Ardahan'da Eğitim Durumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardahan'da Eğitim DurumuArdahan'da EĞİTİM Durumu Ardahan'da EĞİTİM Durumu Ardahan’da eğitim ve öğretimdeki gelişme Cumhuriyet döneminde sağlanmıştır ![]() ![]() Bugün ise; İlimiz genelinde 4 Bağımsız Anaokulu İlköğretim okullarımız bünyesinde toplam 103 anasınıfı şubesi bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlimizde 2006 yılı Ocak ayı itibari ile 599 bay 2451 bayan olmak üzere toplam 3050 kişinin okuma yazma bilmedikleri tespit edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misyonumuz; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş laik ve hukukun üstünlüğüne inanan bir anlayışla okul öncesinden ortaöğretime kadar bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bireyin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çağın gerektirdiği eğitim ortamlarını sağlayarak eğitim veririz ![]() Vizyonumuz; Gelecekte örgün ve yaygın eğitim kurumlarıyla birlikte birey ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayan çalışanlarına yüksek motivasyon ve iş doyumu sağlayan bir kurumsal kültür oluşturarak; birleştirilmiş sınıf olgusunu ve eğitim ortamlarının fiziki yetersizliklerini ortadan kaldırarak eğitim ortamlarını eğitim bilimlerinin ortaya koyduğu gerekleri yerine getirecek şekilde donatmak okul öncesi eğitim kurumlarından ortaöğretim kurumlarına kadar okullaşma oranlarını Türkiye standartlarına çıkararak OKS ve ÖSS’ de başarılı iller arasında anılmaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|