Ramazan Manileri |
08-17-2009 | #1 |
Cloud
|
Ramazan ManileriRamazan Manileri
Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Arnavut'musun Tatar'mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu Ramazan'ım merhaba Bizlere verdin sefâ, Rabbimize hamdolsun, Her nefeste bin defa Sofrada fakir olsun, Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra, Duâyı okur olsun Sahur vakti emîndir Hoşaf suyu serindir Aman eli çabuk tut, Yetimi sen sevindir Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek Bu aya hürmet gerek, Nîmete şükür gerek, Mübârek Ramazan’da, Hakka ibâdet gerek Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtıma mintan, Virin ağalar bahşişim, Alayım sırtıma mintan Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola Göz aydın hepimize, Mübârek günler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize Herkes sabırla bekler, Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler İşte geldi gidiyor, Mutlu günler bitiyor, Onbir ayın sultanı, Bize vedâ ediyor Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın Gözümün uykusu var Sahur oldu ışıyor, Bülbüller ötüşüyor, İftara çay deyince, Yüreğim tutuşuyor Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar, Acep aslı var mıdır? Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet, Son günler yaklaştıkça, Çoğalır oldu dâvet Yün yatakta yatarız, Yapma çiçek satarız, Biraz bekle davulcu, Şimdi bahşiş atarız