![]() |
Osmaniye Yöresel Yemekler Yüzük Çorbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmaniye Yöresel Yemekler Yüzük ÇorbasiOsmaniye yöresel yemekler YÜZÜK ÇORBASI YÜZÜK ÇORBASI Malzemesi : 1 kg kadar un Yeterince su ve tuz Nohut ve ekşi İç harcı için : Yarım kg kuru soğan 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Sosu için : 1 su bardağı yağ Yarım yemek kaşığı salça 4-5 diş sarımsak Bir miktar kuru nane Yapılışı: 1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ![]() İç harcı: Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|