10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alanya Geceleri
Alanya Geceleri
Sahil boyunca ve çarşı içinde çeşitli restoran, bar, diskoların yer aldığı Alanya Merkezine akşam saatlerinden itibaren yoğun bir turist akını başlıyor Otellerin yeni uygulaması ile her şey dâhil sistemde yemeklerini yiyen turistlerle, yemeyi otel dışında yemeyi tercih edenler ve bilhassa eğlence için barlara geliyorlar
En çok rağbet gören yerlerin başında eski "Tek" binasının yer aldığı alanda hizmet veren "Queen Garden" bulunuyor Etrafı alt katları bar olan binalarla çevrili bir meydan içindeki restoranda yemek yiyenler, hem kaliteli servis, hem de müzikli, eğlenceli, renkli bir akşam yaşıyorlar Yusuf Açlan ve Hasan Akyürek işletmesi olan restoran barda servis elemanları ile barmenlerin katılımıyla çeşitli aktiviteler düzenleniyor Rusya, Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip, kısa sürede birbirleri ile kaynaşan turistler, danslar, alevli yemeklerin hazırlanışı, maytaplı içkilerle coşuyor, masalar arasında kuyruk olup, halay çekiyorlar Müzik kabini olarak kullanılan eski model bir otomobil içinden yapılan yayına, ülkelerinde duydukları popüler müziklere hep bir ağızdan eşlik eden turistler, memnun ayrılıp, defalarca aynı yere geliyorlar Barın gözde ve sevilen kokteyl içkisi Majito yeşil limon, nane, bakardi, limon suyu, soda, kırık buz ilavesi ile hazırlanıyor ve çok seviliyor Gece 00 03 'e dek sürüyor
"Bistro Elite" restoran bar ise bir başka gözde yer sayılıyor Kalabalıktan ayrı bahçe içi, havuz çevresinde bulunan masalara yerleşenlere saat 10 30 dan itibaren canlı müzik yapan bir grup eşlik ediyor Konuklar, Alanya gecelerine renk katan saksafon nameleri arasında caz, rock, cauntry rock müzik örnekleri arasında coşuyorlar
Meşaleler yakılıyor, kâğıt peçete makinesi ile suni kar yağdırılıyor, sis makinesinin çıkardığı dumanlar arasında yerli yabancı turistler coşarak dans ediyorlar Barın en çok siparişi verilen içkisi ise bardaksız içiliyor Kocaman bir karpuz veya kavunun içi boşaltılıyor İçine tropik meyve suları, buz ve çeşitli kokteyl malzemesi konuluyor Portakal dilimlerinden kulak takılan karpuza, bıçakla ağız, göz, burun yapılıp içine pipetler konuyor üzerine de maytaplar yakılıyor Bu servis ve Show masaya doğum günü pastası gibi ilgi çekiyor
|
|
|