Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
durum, ekonomik, hatayda

Hatayda Ekonomik Durum

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hatayda Ekonomik Durum

hatayda ekonomik durum

hatayda ekonomik durum

EKONOMİK DURUM

Hatay ilinin ekonomik hayatına hakim sektörler; ticaret tarım sanayi ulaştırma (nakliyecilik) ve inşaat sanayidir

Hatay ili gerek coğrafi konumu gerekse tarım ve sanayi üretim potansiyeli ile bir iç ve dış ticaret merkezidir

İlimizden; demir-çelik mamulleri otomobil filtre imalatı tarım araç ve gereçleri imalatı ve satışı ile tarımsal ürünlerden başta yaş sebze ve meyve ile narenciye üretim ve ihracatı yoğun olarak yapılmaktadır

İlimizde ve ülkemizde üretilen mamuller; öncelikle Ortadoğu’ya İskenderun limanı ile Cilvegözü Gümrük Kapısından ihraç edilmektedir

Hatay taşımacılık sektöründe İstanbul’dan sonra en fazla filoya sahip ikinci İl’dir Hatay’daki taşımacılık (nakliye) firmalarına ait 4 binden fazla TIR (çekici) bulunmaktadır Hatay’lı nakliyecilerin en çok ihraç taşımacılığı yaptığı ülkeler; sırasıyla Suudi Arabistan Romanya Ürdün Irak Rusya Suriye ve Almanya yer almaktadır

Ülkemizin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası içerisinde Hatay ili en büyük katkıyı sağlayan 12’nci il konumundadır

Hatay gerek İskenderun limanı ve Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan yapılan ihracatla gerekse Akdeniz İhracatçı Birlikleri kanalıyla ilimiz dışındaki gümrük kapılarından yapılan ihracat ile yılda 1 milyar dolardan ($) fazla ihracat gerçekleştiren illerimizden biridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com