![]() |
Küçük Beyaz Bulut |
![]() |
![]() |
#1 |
TiFus
|
![]() Küçük Beyaz BulutKüçük beyaz bulut dağların üzerinde gülümsedi ![]() - "Esma bak, buluta bak buluta ![]() Esma, buluta baktığında; onun, küçük, tekerlekli bir bisiklete benzediğini şaşarak izledi ![]() - "Benim de öyle bir bisikletim olacak ![]() ![]() - "Benim de uzun saçlı, kocaman bir bebeğim olur mu?" diye düşündü Esma ![]() ![]() ![]() - "Yağmur yağar, iyi ürün alırsak alacağım demişti ![]() ![]() ![]() Elindeki çapayı cılız pamuk saplarının dibinde birkaç defa gezdiren Cemal doğruldu, belini tutarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hacer, kovanın ipini saldıkça saldı kuyuya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan, tekrar bulutu göstererek: - "Esma bak, dedi ![]() ![]() ![]() Hafiften gülümsedi çocuklara küçük beyaz bulut, sonra kendisini belli belirsiz esen rüzgara bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç zaman geçmişti hatırlayamadı, tekrar rastladığında başı öne eğilmiş, gözleri dolmuştu Hasan’ın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük beyaz bulut bisiklet oldu, uzun saçlı kocaman bir bebek oldu, kamyon oldu ama ne Hasan’ın, ne de Esma’nın öne eğilmiş başlarını yukarıya kaldıramadı ![]() İki damla yaş süzüldü Esma’nın gözlerinden, içinde uzun saçlı kocaman bir bebek olan, iki damla yaş ıslattı toprağı ![]()
|